spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMeđunarodni je dan volontera, čestitke svim volonterima

Međunarodni je dan volontera, čestitke svim volonterima

Međunarodni je Dan volontera, kojega je 1985 godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda i od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak odn. Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Volonteri Crvenog križa Orašje ovaj će datum obilježiti obilaskom svojih korisnika te će uručiti pelene za odrasle, koje je donirao Crveni križ F BiH, a u poslijepodnevnim satima bit će organiziran i Dan otvorenih vrata, na kojem će se vršiti upis novih članova i uručena priznanja za volontere godine. Na teren su danas izašli seniori volontiranja Paša Čolić i Marijan Mijatović Banče, koji to uspješno rade već 30. odn. 50 godina. “Vrlo smo zadovoljni i sretni što smo volonteri, što možemo činiti dobra djela i zadovoljiti naše korisnike, u skladu sa svojim mogućnostima”, poručila je Paša.

Da su oraški volonteri prepoznati i cijenjeni, potvrđuje i činjenica da je volonterka i predsjednica mladih Crvenog križa Orašje Ana Mikić izabrana za dopredsjednicu Mladih Crvenog križa F BiH. „To je nagrada za sav trud, rad i volontiranje i poticaj za buduće aktivnosti“, istaknula je Ana.

Volontiranjem se počela baviti još u poplavi 2014.g., kada se uključila u manje aktivnosti, a naknadno kroz program Prve pomoći sudjeluje u natjecanjima i tu je najviše izrasla ljubav prema ovom humanom pozivu i djelovanju u Crvenom križu. Volontirala je i u migrantskom kampu kod kolega iz CK Grada Bihaća, u cilju osnaživanja njihovih kapaciteta. „To je nezaboravno i lijepo iskustvo koje i dalje nosim sa sobom i pokazuje istinsku snagu Crvenog križa te naše suradnje između različitih lokalnih organizacija“. Osjećaj koji izaziva volontiranje definitivno treba doživjeti, kaže Ana te je pozvala mladi da dođu danas u 15 sati u Crveni križ i  pridruže se ovoj humanitarnoj organizaciji. Dobna granica ne postoji, svaka pomoć je potrebna, a dobra volja i pozitivan stav su itekako dovoljni za volontiranje. Trenutno u Crvenom križu Orašja ima 30-ak mladih volontera, a 20-ak aktivnih u svim akcijama. Anina osnovna zadaća, kao predsjednice mladih CK Orašja, je koordinacija aktivnosti i uključivanje novih mladih volontera u ovu NVO što, smatra neće biti teška zadaća pošto imaju dosta aktivnih i stalni priliv novih volontera.     

Naše iskrene čestitke svim ljudima velikoga srca koji svaki svoj slobodni trenutak koriste za humanitarni rad na terenu i svojim volontiranjem unesu dašak svjetlosti u sivu svakodnevicu osobama koje žive u teškim egzistencijalnim uvjetima.     

spot_img

najnoviji članci

istražiti više