spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiSkupština ŽP konstituirana u punom kapacitetu

Skupština ŽP konstituirana u punom kapacitetu

Izborom izaslanika u Dom naroda Federalnog Parlamenta, Skupština ŽP danas je završila konstituirajuću sjednicu, koja je s radom započela 16. studenog ove godine i prekinuta upravo na ovoj točki. Tajnim glasanjem izabrani su Ilija Ilić iz reda hrvatskog naroda, koji je dobio 12 glasova, dok je jedan listić bio nevažeći, Mehmed Memišević iz reda bošnjačkog naroda dobio je tri glasa i Svetlana Kamenjaš iz reda srpskog naroda jedan glas. Druga lista iz reda bošnjačkog naroda Nezavisni-Neovisni, u kojoj su uz ovu stranku još  SDP i PDA, dobila je dva glasa. Predsjednik Skupštine Blaž Župarić čestitao je izabranim izaslanicima, te istaknuo kako će materijal poslati Središnjem izbornom povjerenstvu BIH na potvrđivanje i konačnu raspodjelu mandata. Današnju sjednicu pratili su i predstavnici OESS-a, a izborom izaslanika, Skupština ŽP je konstituirana u punom kapacitetu.

Nakon Skupštinskog zasjedanja, predsjednik Blaž Župarić dao je izjavu za medije. -„Danas su izabrana tri izaslanika u Dom naroda Parlamenta F BIH, iz reda hrvatskog naroda Ilija Ilić, iz reda bošnjačkog naroda Mehmed Memišević i iz reda srpskog naroda Svetlana Kamenjaš. Time su otklonjene sve špekulecije koje su objavljivane proteklih dana na društvenim mrežama, kako zastupnici HDZ-a neće doći na sjednicu, što smo demantirali ovim načinom izbora. Nažalost dva zastupnika iz zdravstvenih razloga, koji su u bolnicama, nisu nazočili  sjednici, jedan iz reda hrvatskog, a jedan iz bošnjačkog naroda. Sada možemo nastaviti dalje i posvetiti se normalnom, redovitom radu kod rebalansa ovogodišnjeg Proračuna, kod Nacrta Proračuna i njegovog donošenja za iduću godinu, kao i svih zadaća koje su u nadležnosti Skupštine ŽP“!

Mehmed Memišević izabran je iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda Parlamenta F BIH iz ŽP. U izjavi za medije Memišević je naglasio je kako je SDA apsolutni pobjednik izbora, što je i rezultiralo današnjim izborom. -„Mogu reći da će Bošnjaci iz Posavine u Sarajevu imati snažan glas, a da su sve špekulacije proteklih dana bile neosnovane i ovo je volja naroda Bošnjaka iz Posavine. Ovo danas je jedan demokratski proces, mi smo legalisti i tako se i ponašamo. Stoga smo vjerovali  u legalnost svih zastupnika i evo danas se pokazalo da smo bili na pravom putu i da se proces nastavlja. Mi smo i vjerovali da će taj legalitet biti i danas u ovoj Skupštini“, ustvrdio je Memišević.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više