spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiMeđunarodni Dan volontera- velika priznanja za volontere Crvenog križa Grada Orašja

Međunarodni Dan volontera- velika priznanja za volontere Crvenog križa Grada Orašja

Danas je Međunarodni Dan volontera, a veliko priznanje tim povodom stiže za volontere Crvenog križa Grada Orašja. Prof. Edini Pačuković će na svečanosti u Sarajevu biti uručeno svjetsko priznanje „Medalja Florence Nightingale“, koje dodjeljuje Međunarodni komitet Crvenoga križa sa sjedištem u Ženevi.  Ova je medalja najviše međunarodno priznanje  koje medicinska sestra može dobiti i odaje počast izuzetnoj hrabrosti  i posvećenosti žrtvama  oružanog sukoba ili prirodne katastrofe, a također i prepoznaje primjerne usluge ili kreativni i pionirski duh u oblastima javnog zdravlja ili obrazovanja medicinskih sestara. 

Pored prof. Pačuković, nagrade CK F BIH „Volonter godine“ dobit će i Antonio Mišković u kategoriji “Prva pomoć” i Sanjin Filipović u kategoriji “Diseminacija Crvenog križa”. Nagrada je to za njihov predan rad i volontiranje, kojim se srčano bave godinama, kao i njihovoj organizaciji- Crvenom križu Grada Orašja. U povodu Dana volontera danas će u Udruzi osoba s poteškoćama u razvoju Put u život Orašje, biti organiziran prigodan sadržaj gdje će članove PUŽ-a posjetiti oraški srednjoškolci koji će volontirati i družiti se s korisnicima usluga. CK Grada Orašja ovaj će Dan obilježiti u četvrtak 7. prosinca kroz Dan otvorenih vrata, na kojem će vršiti i upis novih volontera.

U povodu Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, čestitke svim volonterima Grada Orašja, a posebno prof. Edini Pačuković, te Antoniu Miškoviću i Sanjinu Filipoviću za predan i požrtvovan rad, te nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna, kao i za sav doprinos u volontiranju i radu ove humanitarne organizacije, uputio je predsjednik Skupštine Crvenog križa Grada Orašja Marijan Mijatović-Banče.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više