spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiManifestacija"17. Dani Tolise" ulazi u završnicu, bogat program na otvorenom

Manifestacija”17. Dani Tolise” ulazi u završnicu, bogat program na otvorenom

Ovogodišnji program 17. Dana Tolise ulazi u završnicu, a predstojeći sadržaji će se odvijati na otvorenom. Očekuje se veći broj sudionika, a zasigurno i veći broj posjetitelja koji će moći uživati u raznovrsnim sadržajima. Bogat program Dana Tolise predviđen je i danas, a započet će u 16 sati tradicionalnom Biciklijadom u organizaciji OŠ Fra Ilija Starčević i Zaklade Terra Tolis. Po povratku sudionika na stadion SD Sloga, obavit će se izvlačenje tombole „Tri bicikla“. Program će završiti na ljetnoj pozornici, koncertom Etno glazbe u izvedbi Lidije Bajuk. 

Subotnji proigram donosi užitak za gurmane, a započet će u 12 sati na stadionu Sloge „Izborom najbolje posavske pogače“, koju će natjecatelji napraviti kod kuće na tradicionalan način.  Osim pogače mogu se donijeti i raznovrsni prilozi, te sve skupa servirati, a odluku o najboljoj pogači donijet će specijalni žiri. Poslijepodnevni sati su rezervirani za natjecanje u starim sportovima, popularnu „Igrarijadu“. U drugom dijelu stadiona Sloge, odvijat će se natjecanje u kuhanju fiša i čobanca, te promocija craft piva. 

U nedjelju nas očekuje završni ujedno i središnji program manifestacije „17. Dani Tolise“, Smotra folklora i koncert na ljetnoj pozornici, na kojem će od 18 sati nastupiti 14 KUD-ova iz BiH i RH. Prethodno će sudionici u mimohodu prošetati ulicama Tolise, gdje će ih mještani tradicionalno počastiti osvježenjem uz domaće specijalitete. Po završetku koncerta u Dvoru je predviđena svečana večera za sudionike i zatvaranje manifestacije, uz koncert Tamburaškog sastava Slavonski suton.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više