spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiLikovna i radionica vezenja u Muzeju Vrata Bosne u Tolisi

Likovna i radionica vezenja u Muzeju Vrata Bosne u Tolisi

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Muzej Vrata Bosne će u sklopu projekta „Pocalica glavu krasi“, kojeg sufinancira Grad Orašje, danas i sutra organizirati kreativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Tijekom ovih radionica sudionici će pokušat nešto izraditi vlastitim rukama, a pri tom se zabaviti uz iglu i konac, odnosno kist i boje. Cilj ovih radionica je razvijanje motoričkih vještina i koncentracije, te upoznavanje s nekadašnjim ručnim načinom izrade odjevnih predmeta.

Na Međunarodni dan muzeja, u četvrtak 18. svibnja, Muzej će biti otvoren do 20 sati kako bi stalni postav muzeja i knjižnicu mogli posjetiti svi oni koji to inače ne mogu zbog radnih obveza. –„Svi ste pozvani i dobrodošli, a ulaz je besplatan“, poručili su iz Muzeja Vrata Bosne.

Odlukom Upravnog vijeća Muzeja Vrata Bosne, od 01. lipnja ove godine uvodi se plaćanje ulaznica za posjet Muzeju. Za umirovljenike, učenike i studente, ulaznica iznosi 1 KM, a za odrasle 3 KM. Ulaznica za odrasle u skupinama 8 i više osoba iznosi 2 KM, obiteljska 5 KM, dok će se usluga stručnog vođenja kroz Muzej naplaćivati 10 KM. Besplatan ulaz u Muzej imaju djeca do 7 godina starosti, članovi muzejskih društava i voditelji turističkih skupina.

Dodajmo ovome, kako je skupina hodočasnika iz Belišća i Valpova u subotu posjetila samostansku crkvu i Muzej Vrata Bosne. Predvođeni svojim župnikom fra Markom Neretljakom (rođen u Matićima), njih 30-tak su bili na hodočašću u Međugorju, pa su pri povratku navratili u rodnu župu svog župnika. Obišli su crkvu i muzej, te saznali dosta toga o povijesti župe i cijele Posavine.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više