spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiGradska knjižnica u Orašju obilježila Svjetski dan pripovijedanja bajki

Gradska knjižnica u Orašju obilježila Svjetski dan pripovijedanja bajki

Gradska knjižnica u Orašju u nedjelju je na prigodan način obilježila Svjetski dan pripovijedanja bajki. U Centru za kulturu Orašje u višesatnom druženju djeca su slušala bajke spisateljice Ljerke Anić “Mala princeza” i “Biserna zvijezda”, te narodnu bajku “Jarac Živoderac”.

Djeca su uživala u programu, kojeg su inicirali ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pejić i Hajra Halilović koordinatorica u udruzi PUŽ Orašje. Program  je osmislila i vodila Amela Hećimović- Mešić profesorica razredne nastave u OŠ Ruđera Boškovića D. Mahala, a uz nju, bajke su djeci pripovijedale Hajra Halilović i Dragana Benković iz Vrtića Pčelica u Orašju.

U programu je sudjelovalo oko 25-tero djece, uzrasta do 12 godina iz Orašja, D.Mahale i Tolise, a pripovijedale su se bajke iz knjige „Bajke iz zaboravljenog jezera“, spisateljice Ljerke Anić. Program je bio interaktivan, tako da su djeca po motivima bajki radili crteže kojima su izražavali svoje želje, doznali smo od knjižničara Marka Matolića koji je naglasio: –„Ovo je bilo prvo obilježavanje  Svjetskog dana pripovijedanja bajki s kojim smo jako zadovoljni, a isto tako su i djeca uživala u cjelokupnom programu i zahvaljujući Gradskoj knjižnici Orašje, zakoračili u bajkoviti svijet“, kazao je Matolić. 

Foto/ preuzeto sa FB Gradska knjižnica Orašje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više