spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiFra Stjepan Orkić iz Tolise proslavio svoju Mladu misu

Fra Stjepan Orkić iz Tolise proslavio svoju Mladu misu

U župi Uznesenja blažene Djevice Marije u Tolisi, jučer je, u nazočnosti velikoga broja vjernika, svoju Mladu misu slavio fra Stjepan Orkić iz Tolise. Prekrasne slike njegovih sumještana i vjernika iz drugih mjesnih zajednica u narodnim nošnjama uveličali su i uljepšali ovaj događaj naglašavajući kulturnu baštinu i bogatu tradiciju kraja iz kojega dolazi mladomisnik. U procesiji su, u pratnji križa, od crkve stigli do oltara na otvorenom gdje je održana svečana sveta misa.

Na početku svečanog misnog slavlja, mladomisnik je najprije primio blagoslov svojih roditelja Vladimira i Irine, nakon čega je započeo svoju Mladu misu.

Mladomisnik je za propovjednika odabrao fra Miru Relota, generalnog vizitatora Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, koji je uputio snažne i inspirativne poruke ne samo njemu nego i svim  vjernicima.

Uz fra Miru, na fra Stjepanovoj misi, koja je iznimno veliki i važan događaj kako za njega tako i čitavu župu, u suslavlju je bilo 30-ak svećenika iz posavskih i drugih župa. Čestitku fra Stjepanu uputio je i zaželio ustrajnost na duhovnom putu, u ime Franjevačkog samostana i svoje osobno, gvardijan fra Mario Jurić. Za citat svoje Mlade mise fra Stjepan je izabrao riječi: „Ispuni Višnjemu zavjete svoje, prenesi Bogu žrtvu zahvalnu“, pa je na kraju mise najprije i zahvalio Bogu na pozivu kojem se rado odazvao, svojoj obitelji i duhovnoj braći,  kao i svima koji su ga podržali na njegovom svećeničkom putu. Uručio je i prigodan dar fra Miri, križ od abonosa, za svu potporu koju mu je davao i daje na njegovom duhovnom putu. Fra Stjepan će biti na svećeničkoj službi u Livanjskom kantonu.

FOTO: Franjevački samostan Tolisa

spot_img

najnoviji članci

istražiti više