spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiFederalni ministar Adnan Delić, danas posjetio Udrugu „Put u život“ u Orašju

Federalni ministar Adnan Delić, danas posjetio Udrugu „Put u život“ u Orašju

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, danas je sa suradnicima posjetio Udrugu „Put u život“, u Orašju, a u njegovoj pratnji je bio Damir Živković ministar zdravstva i socijalne politike ŽP  Orašje sa suradnicima. Domaćini su ostvarili dobru komunikaciju sa gostima i upoznali ministra Delića s radom Udruge, ciljevima, problemima i projektima koje bi željeli realizirati u budućem vremenu. Od prioritetnih projekata neophodnih za rad Udruge, Tarik Agančetović socijalni radnik i koordinator Udruge PUŽ, u prvi plan je stavio opremanje relaksacijske i tajm aut sobe. Upoznao je ministra kako udruga broji 150 registriranih korisnika, a na tjednoj razini dolazi 50-60 zajedno sa individualnim tretmanima i da su usluge udruge besplatne. U dnevnom boravku trenutačno rade 2 djelatnika, a na broj korisnika potrebno je još stručnih suradnika ili osoba koja bi radile u dnevnom boravku.

Agančetović je istaknuo i mogućnost proširenja usluga sa dodatnim terapeutima, te potrebu osiguranja odgovarajućeg prijevoza korisnika iz udaljenijih mjesta do Udruge, osobito u zimskom periodu, što bi bilo veliko financijsko, ali i vremensko olakšanje roditeljima zbog obaveza na poslu. Agančetović je pohvalio suradnju Udruge Puž sa Vladom ŽP i nadležnim ministarstvom, te istaknuo kako uz pomoć Vlade ŽP mogu osigurati sva dodatna sredstva, neophodna za rad i funkcioniranje Udruge. –„Počašćeni smo posjetom ministra Delića koji je naglasio kako je sretan da postoje ljudi koji rade ovaj posao i koji se trude da djeci i našim korisnicima pomognu u razvoju i svakodnevnom životu”, kazao je Agančetović.

Ministar Adnan Delić je izrazio zadovoljstvo djelovanjem Udruge PUŽ i potaknuo odgovorne u Udruzi da se pripreme i apliciraju na projekte koje će u skorije vrijeme objaviti Vlada FBiH i nadležno ministarstvo, kako bi i Oraška Udruga, kao i sve druge širom BiH imale podršku federalnog ministarstva rada i socijalne politike. –„U federalnom ministarstvu ove će godine biti sredstava i većih mogućnosti za potpore neprofitnim organizacijama i udruženjima koja pružaju ovakve i slične usluge. U Proračunu smo osigurali oko četiri milijuna KM za sufinanciranje projekata i programa pružatelja socijalnih usluga, ali uvijek nastojimo da u proces financiranja uključujemo i lokalne vlasti. U Orašju imamo primjer pozitivne prakse sufinanciranja socijalnih usluga za djecu s poteškoćama u razvoju i to je praksa koju treba pohvaliti, podržati i pokazati svima drugima. U narednih mjesec dana će biti objavljeni Javni pozivi i uvjeren sam da Vlada ima sluha za ovakve i slične ustanove kojima želi pomoći u njihovom radu“, poručio je ministar Adnan Delić. 

 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više