spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDomu zdravlja Orašje donirano sanitetsko vozilo

Domu zdravlja Orašje donirano sanitetsko vozilo

Ministar zdravstva i socijalne politike ŽP Damir Živković danas je uručio ključeve sanitetskog vozila Mercedes, ravnatelju DZ Orašje dr. Ivanu Benkoviću, a kroz mjesec dana očekuje se isporuka vozila i za DZ Odžak. U izjavi za medije, ministar Živković je podsjetio kako je Vlada ŽP na sjednici krajem prošle godine, izdvojila ukupan iznos od 210.000 KM za nabavku dva sanitetska vozila, jedno za potrebe Doma zdravlja Orašje, a drugo za Dom zdravlja Odžak. –„Danas smo posjetili objekt novog Doma zdravlja u Orašju i uvjerili se u intenzitet radova na unutrašnjem uređenju. Dovršetak radova i preseljenje u nove prostorije, planirano je za oko tri mjeseca.  Isto tako završen je i projekt prekogranične suradnje, kojeg smo imali sa Domom zdravlja Županja u kojem smo nabavili jednu stomatološku stolicu u vrijednosti 200.000 kuna“, kazao je ministar Damir Živković. 

Po riječima ravnatelja dr. Ivana Benkovića, sanitetsko vozilo je od iznimne koristi i nasušna potreba za DZ Orašje i biti će namijenjeno za svakodnevni prijevoz 15-tak dijaliznih pacijenata do Centra u Odžaku. –„Prijevoz vršimo u dvije smjene do Odžaka koji je udaljen oko 40 km, tako da dnevno prijeđemo blizu 300 km“, kazao je dr. Benković i dodao kako su zajedno sa županijskim ministarstvom zdravstva i socijalne politike radili projekt prekogranične suradnje sa DZ Županja.

–„Odobren nam je projekt u kojem smo aplicirali za stomatološku stolicu, uz sufinanciranje Vlade RH i ministarstva zdravstva ŽP“, istaknuo je ravnatelj DZ Orašje dr. Ivan Benković, te naglasio kako su radovi na novom objektu DZ Orašje u finalnoj fazi. -“U tijeku je nabavka namještaja koju očekujemo u naredna dva mjeseca i jako smo zadovoljni kako napreduju radovi“, istaknuo je ravnatelj DZ Orašje dr. Ivan Benković. 

 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više