spot_img
19 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDječji zbor "Izvor" iz župe Tolisa osvojio 3. mjesto na Hrvatskom ...

Dječji zbor “Izvor” iz župe Tolisa osvojio 3. mjesto na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu

Članovi dječjeg zbora „Izvor“ župe UBDM Tolisa, kao jedini predstavnici BiH sudjelovali su u nedjelju na Hrvatskom dječjem festivalu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Više od 50-ak članova Izvora se predstavilo pjesmom „Iva i miš“ i u konkurenciji 24 zbora osvojili visoko treće mjesto.

U pjesmici, za koju je test napisao Marko Pandurević, a glazbu i aranžman Slavko Nedić, solo dijelove otpjevale su Jelena Prgić, Ruža Oršolić, Daria Dominković i Marija Oršolić. Ostatak zbora pjevao je refrene, a čitava pjesma bila je popraćena pomno osmišljenom koreografijom i kostimima. Svojom glumom na pozornici Stefani Vukić i Marko Kobaš su vjerno prikazali čitavu uzbudljivu priču o djevojčici Ivi koja se silno bojala malog miša, njihovo prijateljstvo i sretan završetak cijele priče. Za snimanje pjesme, koreografiju, pripremu putovanja, ali i za kompletan scenski nastup djecu su pripremili voditelji dječjeg zbora: Magdalena Mišković, Katarina Cuculić, Zlatko Živković, Marija Nedić, Ivana Oršolić i Katarina Živković, a kao duhovna potpora s družinom je putovao fra Ivan Stanić.

Dječji festival se održava od 1994.godine i svake godine okupi oko 1.000 sudionika. Predstavlja najmasovnije okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma, te likovni i literarni izričaj. Ove godine na festivalu su se predstavila 24 zbora iz cijele Hrvatske (Zagreb, Vrbovec, Sisak, Samobor, Rakitje, Sveta Nedjelja, Velika Gorica, Sveti Križ Začretje, Lovran, Rijeka, Šibenik, Split, Vukovar), te kao jedini predstavnik iz BiH, zbor Izvor iz župe Tolisa.

-„Ovo je bila velika avantura za našu djecu i nezaboravno iskustvo nastupa u jednoj velikoj dvorani. Iako u zboru „Izvor“ imamo i više djece, na ovom festivalu je sudjelovalo njih 51 i zaista su se cijelim srcem potrudili da nastup odrade vrhunski. Stručni žiri ih je nagradio 3.mjestom,  plaketom i diplomom, svako dijete je dobilo CD i zbornik festivala, kao i prigodne darove koje je osigurala Školska knjiga. Teško je opisati taj ponos i sreću na licima djece i zahvalnost zbog ovako posebnog događaja u njihovom zborskom djelovanju“- rekla nam je jedna od voditeljica dječjeg zbora. Naglasila je kako su na cijelom putovanju velika podrška voditeljima i djeci bili i fratri i časne sestre iz samostana u Tolisi, pod čijim okriljem ovaj zbor djeluje već 14 godina i koji uvijek strpljivo i s dušom prate i podržavaju ovu djecu. Velika zahvalnost ide i roditeljima koji su putovali u Zagreb, te pomagali voditeljima oko organizacije puta, kao i svima onima koji su djeci bili podrška iz svojih domova. Iz zbora Izvor zahvalili su svima koji su prepoznali važnost ovog projekta za cijelu sredinu u kojoj živimo i koji su im pružili veliku i bezrezervnu podršku.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više