spot_img
14.1 C
Orašje
spot_img
Naslovnicavijesti„Dašak jeseni“ nova izložba Dubravke Stojanović

„Dašak jeseni“ nova izložba Dubravke Stojanović

Svake godine u susret novom godišnjem dobu, lokalna oraška umjetnica Dubravka Stojanović priprema izložbe koje postavlja  ispred obiteljske kuće, na ulazu u Grad Orašje. Ovogodišnju, treću po redu, Dubravka je nazvala „Dašak jeseni“,  na kojoj prevladavaju uglavnom jesenski motivi, a u prvi plan je stavila bundeve. Potrudila se da izložba bude drugačija nego prethodnih godina, dodala je dosta novih modela, uz koje je ukomponirala i nekolicinu starijih iz prethodnih godina. Koristila je prirodne bundeve, a od umjetnih stvari uglavnom otpadne materijale, novinski papir, plastiku i karton koje je obradila i prigodno oslikala i kreirala po svojoj zamisli. 

Izložba je ispunjena velikim brojem različitih uzoraka, a kao najinteresantnije izdvojila je tri čovječuljka izrađena od bundeva sa dodatkom paradajza, crvenih feferona i kestena. Dubravka ističe kako je ove godine imala poteškoća da uzgoji bundeve u svom vrtu, pa je dio nabavila na oraškoj tržnici. Zanimljiva je i postavka sa starim bundevama koje je umjetnica prethodnih godina osušila, te oslikala i postavila u izložbu. Dubravka se dugo bavi i slikarstvom, pa je za ovu prigodu uradila dvije slike na platnu i drvetu s motivima jeseni i bundeva.

U zadnjih 20 i više godina Dubravka je postavila stotinjak izložbi, najveći broj u svojem dvorištu, te u prostorijama Udruge umirovljenika Grada Orašja, a na pitanje od kuda crpi ideje i snagu, ističe kako ima dosta slobodnog vremena, a kod građana je primijetila da su zainteresirani i željno očekuju svaku novu izložbu. –„Kad me vide da radim i pripremam, zastanu, hvale me, podržavaju i upitaju kad ću postaviti novu. Daju mi volju i motiviraju me, tako da mi ništa nije teško, nego upravo s velikim užitkom pripremam svaku novu izložbu. Na ovoj sam radila gotovo dva mjeseca i trajat će u narednih 10-15 dana, odnosno dok bude sunčanih dana, a u međuvremenu sam već započela pripreme za tradicionalnu Božićnu izložbu u vrijeme Adventa“, poručila je Dubravka Stojanović.     

spot_img

najnoviji članci

istražiti više