spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDani općine Domaljevac Šamac u znaku Svečane sjednice OV i pijeteta poginulim...

Dani općine Domaljevac Šamac u znaku Svečane sjednice OV i pijeteta poginulim braniteljima

Općina Domaljevac-Šamac iščekuje svoj Dan Općine 26., srpnja, ujedno i patron Župe sv. Ane. Današnji program manifestacije bio je u znaku odavanja dužnog pijeteta svim poginulim i umrlim braniteljima iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg Spomen obilježja na Trgu  u Domaljevcu, nakon čega je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Domaljevac Šamac  kojoj su nazočili brojni gosti. Uz načelnika općine i predsjednika OV Domaljevac Šamac, zatim predstavnike braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i policije, mještane i njihove goste, bili su predstavnici Vlade i Skupštine ŽP Đuro Topić i Blaž Župarić s ministrima Anom Androić, Dragutinom Živkovićem, Matom Brkićem i Željkom Nedićem, zatim gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, Mijo Krešić zamjenik ministra sigurnosti BiH, generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, federalni ministar Josip Martić, zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić, načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun, predstavnici Grada Županje i zastupnici u Skupštini ŽP.

Na svečanoj sjednici OV Domaljevac Šamac, čestitku domaćinima i pozdravne riječi,  uputili su predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, te načelnik općine Bogdanovci Marko Barun. Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić je pohvalio organiziranost Općine i posebno naglasio projekte u kojima je pomagala Vlada ŽP koja je, uz ostale projekte, za četiri godine usmjerila skoro 1.000.000 KM za projekt vodoopskrbe, te 500.000 KM za ceste.

Općina Domaljevac  Šamac utemeljena je 1998. Godine i Općinsko središte je i sjedište zakonodavne vlasti u ŽP. Prigodne riječi u povodu Dana općine uputio je predsjednik Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac Miroslav Piljić, kao i načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić koji su govorili o povijesnom razvoju, te suvremenim karakteristikama općine, kao i realiziranim i prioritetnim, u prvom redu, infrastrukturnim projektima općine Domaljevac-Šamac.

U kratkom izlaganju, načelnik Općine Stjepan Piljić se osvrnuo na brojne kvalitetne projekte koji su realizirani tijekom proteklih godinu dana. –„Uz ostalo dovršena je vodovodna mreža u fazi Centar dužine oko 3,5 km, vrijednosti oko 300.000 KM. U tijeku je faza Centar 1, u dužini oko 6 km, a vrijednost investicije iznosi oko 540.000 KM.  Započeli smo i sa priključivanjem korisnika, a naš cilj je da dovedemo pitku vodu do svakog korisnika u našoj općini. U suradnji sa ministarstvom prometa ŽP, dovršen je projekt izgradnje parkinga kod crkve u Domaljevcu, a izgrađena je i pješačka staza“, kazao je načelnik Piljić i dodao, -„ Naša općina je prva u FBiH u kojoj je otvorena višestambena zgrada za socijalno stanovanje, a projekt je realiziran u suradnji s ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica isključivo zaslugom i ažurnošću rada općinske uprave“, naglasio je načelnik PIljić. 

U okviru programa prekogranične suradnje između RH i BiH, načelnik Piljić je naglasio kako je odobreno 210.000 kuna za općine Domaljevac Šamac i Bogdanovci za projekte saniranja Doma kulture u Grebnicama i energetsku učinkovitost općinske zgrade u Boganovcima.  Na temelju sporazuma o suradnji i prijateljstvu, a u cilju razvijanja prijateljskih veza, uzajamnog upoznavanja i uvažavanja,  načelnici općine Domaljevac Šamac  Stjepan Piljić i općine Bogdanovci u RH Marko Barun, potpisali su Povelju prijateljstva.

Program Dana Općine Domaljevac Šamac nastavlja se večeras koncertom duhovne glazbe, a sutra (subota) predviđeno je natjecanje u udici na plovak za djecu i odrasle na Bari Tišina, od 8 sati, a u 11 sati je turnir u Boćanju u Baziku, gdje će od 20 sati biti i zabavna večer.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više