spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDani kruha i zahvale za plodove zemlje proslavljeni u župama Blaženog Alojzija...

Dani kruha i zahvale za plodove zemlje proslavljeni u župama Blaženog Alojzija Stepinca Orašje i UBDM Tolisa 

Dani kruha i zahvale za plodove zemlje proslavljeni su svečanim svetim misama u župama Blaženog Alojzija Stepinca Orašje i UBDM Tolisa. Uz obilje plodova zemlje, domaće pogače i slasnih kolača koje su za ovu prigodu spremile domaćice, miris peciva i kruha unio je među vjernike u oraškom kraju osjećaj zajedništva i zahvalnosti.

Blagoslov kruha, te zahvalne molitve Ocu nebeskome, pred velikim brojem vjernika u dvije župe, predvodili su oraški župnik fra Bono Kovačević i župni vikar u toliškoj župi fra Ivan Stanić koji je istaknuo kako svaka sveta misa treba biti zahvala Bogu, jer dobro je osjetiti važnost osjećaja zahvalnosti i u svakodnevnom životu kršćana. -Bogu iz dana u dan treba zahvaljivati za sve ono što nam daruje. Ponajviše treba zahvaliti za kruh, a samim time i za svaki plod ove zemlje posavske, koji nastaje snagom i radom ruku čovječjih, poručio je fra Ivan Stanić.

Mališani župe Orašje svojom su kratkom molitvom prikazali koliko nam kruh znači, koliko nas ispunjava dobrotom, ljubavlju i zajedništvom. –U kruhu je snaga zemlje, sunca i vode, snaga ljudskih ruku, plodnog zrna i sva naša patnja i sreća, poručio je fra Bono Kovačević i naglasio kako je molitva hvale, najuzvišeniji oblik molitve.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više