spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiCrveni križ Orašje pružio besplatne preventivne usluge građanima Orašja

Crveni križ Orašje pružio besplatne preventivne usluge građanima Orašja

U našem gradu je danas upriličen drugi po redu „Info dan“, u sklopu HEALT projekta, kojeg CK FBiH realizira u suradnji sa CK Vojvodine, a danas i uz potporu Crvenog križa Grada Orašja. Petero volontera koji su u službi Mobilnog tima CK Orašje, na punktu kraj zgrade Gradskog poglavarstva, strpljivo su razgovarali sa građanima i besplatno vršili mjerenje krvnog tlaka, te šećera i holesterola u krvi, kao i razinu kisika u krvi.

Zerina Zlatkić volonterka CK Grada Orašja ističe kako je odziv građana bio veći nego prvi put, a tijekom dva sata trajanja akcije obavili su mjerenja kod stotinjak osoba. –„Našim građanima ova akcija puno znači, jer većina tek povremeno provjerava stanje šećera i tlaka. Danas smo imali većinom normalne parametre, ali je bilo izuzetaka s povišenim razinama šećera i tlaka. Kod jedne osobe smo izmjerili stvarno visoku razinu šećera od 18,6 koju smo odmah uputili liječniku“, kazala je Zerina uz koju su bili volonteri Ana Prgić, Sanjin Filipović, Ivan Dabić i Zumreta Beširević.

Stručna suradnica za zdravstvo CK FBiH Medina Selimić je izrazila zadovoljstvo odzivom građana koji je uvijek izražen u Orašju, gdje su građani zainteresirani za sve aktivnosti koje Crveni križ provodi. –„Ovo je druga u nizu akcija sličnog sadržaja, a po ovom projektu ćemo imati još dvije aktivnosti na području Grada Orašja, s tim da će raditi posjete u domaćinstvima za sve osobe treće životne dobi koje budu u potrebi“, poručila je Medina Selimić. Građani Orašja su pokazali veliko zanimanje za akciju i dali podršku volonterima, a pojedini su čekali u redu kako provjerili svoje zdravstveno stanje i nakon dobivanja nalaza izrazili su zahvalnost volonterima. –„Podržavam ovu akciju i voljela bih da učestalije organiziraju ovakve provjere. Posebno za nas starije kada šetamo gradom i dobijemo priliku da bez gužve i odlaska u Dom zdravlja provjerimo što se dešava u našem tijelu“, kazala je Manda Klaić iz Donje Mahale.  

  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više