spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPredsjednica F BiH Lidija Bradara prihvatila pokroviteljstvo manifestacije 18. "Dani Tolise"

Predsjednica F BiH Lidija Bradara prihvatila pokroviteljstvo manifestacije 18. “Dani Tolise”

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, sa zadovoljstvom je prihvatila visoko pokroviteljstvo nad ovogodišnjim izdanjem kulturne manifestacije “Dani Tolise”, koja će se održati od 1. do 9. lipnja u Tolisi.

Manifestacija, koja ove godine obilježava svoje 18. izdanje, ponosno promovira bogatu tradiciju i kulturu ne samo posavskog kraja, već i cijele Bosne i Hercegovine. Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Zaklade „Terra Tolis“, Danielom Dominkovićem, sastao se danas s predsjednicom Bradara u Sarajevu kako bi predstavili planove i novosti ovogodišnjeg programa.

Ovogodišnji ‘Dani Tolise’ fokusirat će se na brojne programe, posebice književne večeri i likovne izložbe koje će, između ostalog, obilježiti desetogodišnjicu tzv. milenijske poplave koja je pogodila ovaj kraj. Manifestacija će također uključivati bogate sportske, zabavne i glazbene sadržaje, te će biti održan etno festival i cjelovečernji koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Tolisa, koja ima iznimnu važnost za očuvanje kulture i baštine, svake godine ugošćuje brojne posjetitelje koji žele doživjeti i slaviti jedinstvenu kulturu i tradiciju ovog kraja.

Predsjednica Bradara izrazila je veliko zadovoljstvo što može podržati “Dane Tolise”, manifestaciju koja ne samo da obogaćuje kulturni kalendar BiH, već i jača veze zajednice kroz kulturu, umjetnost i druženje, priopćeno je iz Ureda predsjednice Bradara.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više