spot_img
14.1 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiBlagdani Svi sveti i Dušni dan, neradni dani u Županiji Posavskoj

Blagdani Svi sveti i Dušni dan, neradni dani u Županiji Posavskoj

Pred nama su blagdani Svi sveti i Dušni dan, vrijeme u kojem se s velikim emocijama prisjećamo svojih najmilijih i svih svetih, koji su napustili ovozemaljski život. Ovih su dana zabilježene velike posjete posljednjim počivalištima na svim grobljima koji su uređuju za nadolazeće dane. Građani će za ove blagdane morati izdvojiti više novaca nego lani, s obzirom da su poskupjeli lampioni i cvjetni aranžmani. Tako se cijene krizantema, koje se najviše nose za ovu prigodu, kreću od 5 do 6 KM, dok su lampioni od marku pa naviše. Na blagdan Svih svetih, na groblju Karaula u Donjoj Mahali u 11 sati, bit će svečana sveta misa, kojoj će prethoditi polaganje vijenaca kod središnjeg Spomen križa, za poginule i umrle branitelje od 10,30 sati, kojima će se pokloniti i brojna gradska i županijska izaslanstva. Prije toga, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH,  vijence će položiti i kod središnjeg Spomen obilježja u Gradskom parku u Orašju. Tijekom sutrašnjega dana, isto će učiniti i u Domaljevcu i Odžaku.

Na Dušni dan, u četvrtak 2. studenog,  svete mise će biti na svim mjesnim grobljima.  Za ove blagdane pristigao je i veliki broj naših sugrađana koji žive i rade u inozemstvu, pa su ovih dana bile pojačane frekvencije vozila na graničnim prijelazima, kao i na županijskim prometnicama, pa su vozači i svi sudionici u prometu pozvani na pojačan oprez. Na Šibovačama u D. Mahali sutra će biti održan veliki tradicionalni Sajam, zbog čega će promet dionicom magistralne ceste u D. Mahali prema Domaljevcu, biti zatvoren i preusmjeren na druge pravce.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, Vlada ŽP donijela je zaključak kojim su srijeda 1. studeni Svi sveti i četvrtak 2. studeni Dušni dan, neradni dani u Županiji Posavskoj, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
spot_img

najnoviji članci

istražiti više