spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiZlatni jubilej župe Donja Tramošnica, u Matićima proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja

Zlatni jubilej župe Donja Tramošnica, u Matićima proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja

U subotu 24. lipnja župa Sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici proslavit će patron i zlatni jubilej svoga postojanja. Istoga dana slavlje je i dijamantne sv. mise prof. dr. Mate Zovkića, najavila je Nedjelja.

Središnje misno slavlje 24. lipnja u 11,00 sati predvodit će vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Sv. misu animirat će zbor iz Tolise Mirjam pod ravnanjem s. Kate Rukavine. Proslavi nebeskog zaštitnike župe Donja Tramošnica prethodi devetnica – sv. mise u 08,00 sati koje predvodi župnik fra Joso Oršolić, te trodnevnica u 18,00 sati koje će predvoditi provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, župnik u Gornjoj Dubici fra Jozo Puškarić i župnik u Orašju fra Bono Kovačević.

Inače, župa Donja Tramošnica osnovana je dekretom od 27. ožujka 1973. kada joj je pripalo oko 2300 vjernika. U posljednjem ratu preživjela je strašna razaranja, a puk je raseljen. Crkva je minirana, zvonik srušen, a župna kuća opljačkana i uništena. Obnova i povratak naroda započeli su 2000., te danas stalno nastanjenih vjernika na području župe ima 163 u 97 kuća. (kta/nedjelja.ba)

Blagdan sv. Ivana Krstitelja, svog zaštitnika u subotu 24. lipnja slave i Matići, a zavjetna misa uz blagoslov polja bit će u 11,00 sati kod mjesne kapelice. I ove godine hodočasnici iz Župe UBDM Tolisa će pješačiti od crkve na Raščici do Matića, kako bi s Matićanima sudjelovali na svečanom misnom slavlju i proslavi blagdana. Vjernici koji žele biti u procesiji trebaju doći ispred crkve u 9,30 sati.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više