spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Tolisi održano 1. Gradsko natjecanje u pružanju prve pomoći

U Tolisi održano 1. Gradsko natjecanje u pružanju prve pomoći

U organizaciji Crvenog križa Orašje, jučer je u najstarijoj pučkoj školi u BiH,  u Osnovnoj školi “Fra Ilije Starčevića” Tolisa, održano 1. Gradsko natjecanje u pružanju prve pomoći. Natjecanje se odvijalo kroz 5 poligona: Nesreća s petardama, Trovanje ugljen monoksidom, Ozlijeđeni migranti, Diseminacija o Crvenom križu, te rekreacijski poligon s materijalom o neeksplodiranim ubojitim sredstvima.

Prvo mjesto u kategoriji omladine zauzeo je Tim mladih Tutti Fratelli. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojili su učenici OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa, drugoplasirana ekipa je Osnovna škola Orašje, a na trećem mjestu je OŠ Stjepana Radića u Boku. U natjecanju su nastupili i učenici OŠ “Ruđera Boškovića”  Donja Mahala. Učenici koji pohađaju sekcije Prve pomoći, stekli su nova iskustva i nova poznanstva, te utvrdili gradivo pružanja prve pomoći unesrećenim osobama.

Radiopostaja Orašje redovito prati aktivnosti CK Orašje, pa smo tako dobili onformaciju da je u Bihaću nedavno održana certifikacija instruktora predavača iz Prve pomoći. Sustav certificiranja uspješno je prošlo i troje članova Crvenog križa Grada Orašja, Antonio Mišković, Sara Filipović i Ivan Dabić. Tako je Mreža certificiranih instruktora predavača CK Orašje, bogatija za troje instruktora prve pomoći.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više