spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Orašju obilježen Svjetski dan sporta, sudjelovalo oko 700 učenika

U Orašju obilježen Svjetski dan sporta, sudjelovalo oko 700 učenika

Danas je Svjetski dan sporta koji se obilježava svake posljednje srijede u mjesecu svibnju kao velika svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi iz različitih država natječu tko će atraktivnijim i bogatijim programom privući veći broj sudionika. Tim povodom u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, danas je realiziran prigodan program pod motom „Sportom do zdravlja“.  

Sudjelovalo je oko 700 učenika iz 6 osnovnih i dvije srednje škole s područja Grada Orašja i općine Domaljevac Šamac, u pratnji ravnatelja škola i svojih predmetnih učitelja i nastavnika. U ime Ministarstva, uz njih su bili dr. sc. Marko Nedić tajnik ministarstva, Zorica Raguž – Osmanagić pomoćnica ministrice za prosvjetu, znanost i visoko obrazovanje i Mario Oršolić pomoćnik ministrice za kulturu, sport i informiranje.

Sudionici su hodajući u koloni, prošetali od ŠC Fra Martina Nedića, Drugom ulicom, potom 14 i Trećom do kružnog toka kod Bolnice i nastavili Drugom ulicom do polazne točke. Nakon osvježenja održane su utrke na 400 metara u kojima su nastupile po dvije učenice i dva učenika iz Osmih i Devetih razreda svih osnovnih škola. Utrke su bile uzbudljive i neizvjesne, a u pojedinima su o pobjednicima odlučivalo bukvalno u posljednjim metrima na stazi.

Poredak djevojčice 8. razred: 1. Katarina Kobaš, 2 Lajla Šutrović, 3.Belkisa Jaje. Dječaci 8. razred: 1. Enis Kičin, 2. Marko Baotić, 3.Patricio Živković. Djevojčice 9. razred: 1. Dijana Vincetić, 2. Ružica Mijatović, 3. Lorena Pejić. Dječaci 9. razred: 1.Harun Hadžispahić, 2.Mihael Vrbat, 3. Boris Prgić. Po troje najuspješnijih u svim kategorijama nagrađeni su medaljama i diplomama, a prvoplasirani sa dodatnih stotinu KM. Program je završio dodjelom medalja i druženjem učenika i nastavnog osoblja.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više