spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Orašju danas obilježen Dan neovisnosti BiH

U Orašju danas obilježen Dan neovisnosti BiH

U Gradu Orašju danas je obilježen Dan neovisnosti BiH, dan kada je održan referendum s jednim pitanjem; -„ Jeste li za suverenu i neovisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive“, na kojem se većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila za demokratsku i neovisnu BiH. Povodom obilježavanja Dana neovisnosti BiH, u Orašju u gradskom parku održan je prigodan program u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Orašje i Udruženja „Žene Orašja“, s jedinstvenom porukom kako datum 01. ožujak treba obilježavati još masovnije, da bi praznik bio jedinstven u cijeloj BiH.

U prisutnosti velikog broja građana, cvijeće je položeno na oba spomen obilježja u gradskom parku, a na svečanosti su bili prisutni predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Orašje, Mjesne zajednice Orašje, Gradskog vijeća Orašje, političkih partija i udruženja koja djeluju na području Grada Orašja.

Prigodnu čestitku građanima je uputio glavni oraški imam, hafiz Redžo ef. Sivić u kojoj je izrazio zadovoljstvo da se okupio veliki broj mladih i poručio kako se bez mladih ne možemo nadati prosperitetu.-„Poruka je svima narodima u BiH da prenosimo ljubav prema Domovini, da obilježavamo ovakve značajne datume koji su vrlo važni za BiH. Ovakve datume trebamo što svečanije upotpuniti, prije svega u svojim obiteljima, a mlade generacije podučavati vrijednostima ovakvih datuma“, naglasio je Redžo ef. Sivić.

Predsjednica Udruženja „Žene Orašja“ Rizama Tukulj izrazila je žal što se ovaj dan obilježava samo u Federaciji BiH, te naglasila kako se nada da će doći dan kada će se u cijeloj BiH slaviti ovaj dan neovisnosti.  –„Mi imamo jednu i jedinu državu BiH i tako se trebamo ponašati, trebamo je čuvati, voljeti i paziti. Za mene je ovo dan sjećanja i dan zahvale što smo ostali živi i da smo ostali svoji na svome u svojoj državi BiH“, poručila je Rizama Tukulj.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više