spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Odžaku obilježen svjetski dan potrošača

U Odžaku obilježen svjetski dan potrošača

U organizaciji udruženja građana„ KLUB POTROŠAČA“ Županije Posavske, kao i prethodnih i ove godine je obilježen Svjetski dan potrošača. Tom prigodom razgovarano se o začecima prava na zaštitu potrošača kao što je Deklaracija o temeljnim pravima potrošača na tržištu roba i usluga. To su prava na sigurnost roba i usluga, pravo  na cjelovitu, istinitu i pravovaljanu informaciju, na izbor robe i usluga, te pravo da se čuje glas potrošača. Također su prisutni bili upoznati s pravima potrošača, te kako u slučaju narušavanja tih prava postupiti, kao i o aktualnim problemima i pitanjima vezano za poskupljenje osnovnih životnih namirnica.

Prisutni su upoznati s radom i djelovanjem samog udruženja, te mogućnostima informiranja kroz promotivne letke o pravima, kao i samom zakonu o Zaštiti potrošača u BiH. Također građani se mogu obratiti udruženju putem besplatnog telefona 080080007, koji je dostupan 0-24 sata ukoliko su prava građana narušena. Rad udruženja je prepoznat od strane Federalnog ministarstva trgovine, kao i od Vlade Županije Posavske.

Obilježavanje  Svjetskog dana potrošača uveličali su i gosti; zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Mijo Matanović, zastupnik u Domu Naroda Parlamenta FBiH Ilija Ilić, ministri u Vladi Županije Posavske, Mijo Stanić ministar financija, Pero Radić ministar pravosuđa i uprave, Anes Osmanović ministar prometa, veza i zaštite okoliša, kao i predsjedateljica Općinskog Vijeća Odžak Nasiha Torić. Također su bili i predsjednik udruženja Brčko distrikt Šukrija Dupčanin, Gordana Bulić iz Tuzle, kao i predstavnici škola, te mediji. Ujedno uz obilježavanje Svjetskog dana potrošača održana je i izvještajna Skupština udruženja na kojoj je usvojen financijski plan za prošlu godinu, kao i plan i program rada za 2022. godinu.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više