spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU nedjelju 3. prosinca počinje Advent, očekuju nas zanimljivi blagdanski sadržaji i...

U nedjelju 3. prosinca počinje Advent, očekuju nas zanimljivi blagdanski sadržaji i koncerti

U nedjelju, 3. prosinca je prva nedjelja Adventa ili Došašća, vrijeme duhovne pripreme i radosnog iščekivanja Božića. Župa UBDM Tolisa i ove će godine, uoči prve nedjelje Adventa, u subotu navečer upaliti prvu adventsku svijeću na adventskom vijencu, koji će bit postavljen u dvorištu crkve. Molitva i paljenje svijeće će biti nakon večernje mise. U Oraškoj crkvi će pak biti i blagoslov adventskih vijenaca vjernika. U susret najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću, počinju i tradicionalni božićni koncerti. „S pjesmom u Došašće“ naziv je koncerta zbora Adoro koji će u nedjelju 3. prosinca biti održan u crkvi sv. Jakova Markijskog u Grebnicama s početkom u 18 sati, a u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju, Božićni koncert je 13. prosinca, na kojem će nastupiti HNK Osijek. Suorganizator je Centar za kulturu Orašje.

Advent u Domaljevcu 2023., započinje paljenjem prve adventske svijeće na trgu u Domaljevcu u nedjelju 03. prosinca u od 16 sati. U sklopu ovogodišnjeg programa 17. prosinca će djeca i mladi okititi Božićno drvce na trgu u Domaljevcu, a pred sam Božić, 22.prosinca u dvorani Hrvatskog doma u održat će se Božićna priredba učenika OŠ braće Radića Domaljevac. Cjelokupna manifestacija obilježavanja adventa u Domaljevcu završava 23.prosinca,  organizacijom “Božićne radosti” koja tradicionalno okuplja veliki broj žitelja. Tog dana održat će se blagoslov jaslica, božićni sajam, vožnja u kočijama, kao i podjela paketića za najmlađe. Zbog olujnog nevremena koje je zadesilo općinu krajem srpnja, 25. Domaljevačka tkanica održat će se 30.prosinca u dvorani Hrvatskog doma u Domaljevcu, čime i završava adventska manifestacija. Cjelokupni događaji Adventa u Domaljevcu,  bit će organizirani pod pokroviteljstvom Općine Domaljevac-Šamac.

Tradicionalnu humanitarnu akciju, u povodu Božićnih blagdana, i ove godine organiziraju Framaši Toliške župe. Oni su na svojim radionicama pripremili bogat izbor adventskih vijenaca koje prodaju nakon nedjeljnih misa. U svaki vijenac uloženo je mnogo vremena, truda i materijala, ali i ljubavi. Kupnjom adventskih vijenaca podržavate njihov volonterski i humanitarni rad, ali i pomažete najpotrebnijima, jer će dio prihoda od prodaje biti izdvojen za one najugroženije i najpotrebnije, kako bi i njima donijeli dašak radosti za ovaj blagdan.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više