spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiTradicionalnim koncertom u Toliškoj crkvi zbor Adoro proslavio 11. rođendan

Tradicionalnim koncertom u Toliškoj crkvi zbor Adoro proslavio 11. rođendan

Zbor Adoro na najljepši i tradicionalni način proslavio je svoj 11 rođendan, velikim koncertom u crkvi Uznesenja bl. Djevice Marije u Tolisi. S pažljivo biranim i pripremanim repertoarom, s ukupno 12 pjesama duhovnog i svjetovnog karaktera, Adoro je izmamio gromoglasni pljesak za svaku izvedbu i kao mnogo puta do sada, oduševio publiku kod koje su izazvali posebnu emociju.

Voditeljica i dirigentica zbora profesorica Marija Nedić u emotivnom i iskrenom pozdravnom govoru zahvalila je svima na velikom odzivu na njihovo rođendansko slavlje, a nije skrivala ni veliki ponos na svoje članove. „Ono zbog čega sve ovo radimo i zašto se toliko trudimo, jesu ova lica pred nama i hvala vam što nas podržavate, što nam dajete lijepe riječi koje su dovoljan poticaj da ustrajemo i dalje radimo. U ovom zboru je puno radosti, zajedništva, obiteljskog ozračja, rodila su se nova prijateljstva koja će, vjerujem, trajati cijeli život. To je ono što je zbor i zborsko pjevanje. Možda su se, više nego mi, za ovaj koncert žrtvovale naše obitelji, jer mi smo bili na probama i pripremama, ali isplatilo se. Hvala svima, hvala gvardijanu, svećenicima i časnim sestrama na otvorenom srcu, koji nas prate na probama i koji su nam ustupili prostor za naš rad. Naši su rođendanski koncerti uvijek srčani s naše strane, važno nam je da proslavimo pjesmom  i na dostojanstven način i imamo prekrasan prostor za to“, kazala je uz ostalo prof. Nedić i pozvala mlade da im se u zboru pridruže i s njima budu na idućem rođendanskom koncertu.

Najdraži nastupi Adoru su na svetim misama, a posebnost zvuka ovog zbora je u vokalnim aranžmanima koje, samo za njih, priprema njihova voditeljica. Pjesme koje izvodi Adoro uskoro će ugledati i svjetlo dana u Pjesmaricama, čija je izrada u tijeku, kao podsjetnik i trag na njihov glazbeni put, kroz kojega je do sada prošlo više od 60-ak članova. Trenutno je u Adoru 25 članova, koje je na koncertu za klavirom pratila Marija Ilišević, a na gitari Mateja Mišković.

Čestitku i zahvalu na svemu što čine kroz glazbu, Adoru je uputio gvardijan Franjevačkog samostana Tolisa fra Mario Jurić. U prekrasnoj razglednici iz toliške crkve veseli vidjeti  i veliki broj mlade publike, od kojih će neki jednoga dana možda i zapjevati u ovom zboru. Koncert je ovo o kojem će se u javnosti dugo pričati i kojem mogu pozavidjeti i velike urbane sredine, jer malo kome kao Adoru uspije privući ovako brojnu i zahvalnu publiku, koja istinski uživa u vrhunskom zvuku i pjesmi. Hvala ADORO!

FOTO: Franjevački samostan Tolisa

spot_img

najnoviji članci

istražiti više