spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiTradicionalan program u Orašju za Dan državnosti BiH

Tradicionalan program u Orašju za Dan državnosti BiH

Dan državnosti BiH 25. 11. građani Orašja obilježit će uz tradicionalno okupljanje u gradskom parku i polaganje vijenaca kod oba Spomen obilježja, u podne, što zajednički organiziraju Medžlis IZ Orašje, BKU Preporod i Udruženje Žene Orašja. Nakon toga, Medžlis IZ Orašje, u prostorijama Divanhane, organizira predavanje o povijesti BiH, s gostom predavačem Idrizom ef. Memićem, prof. povijesti na Behram-begovoj medresi u Tuzli. Oraški imam Redžo ef. Sivić, uputio je poziv građanima da sudjeluju u sadržajima povodom rođendana Domovine.

U večernjem terminu, od 19 sati,  Bošnjačko kulturno udruženje Preporod Orašje, organizira koncert pod nazivom „ Da te volim, duša zna“,  uz premijerni nastup ansambla „Iskre“ iz Tuzle, Riječ je o cjelovečernjem koncertu gostiju iz Tuzle, koje će izvesti najljepše sevdalinke i pjesme u duhu ovog velikog praznika.

Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a temeljem Zaključka Vlade Županije Posavske, iz Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske  obavijestili su sva tijela uprave, poduzeća i druge pravne osobe u Županiji Posavskoj, da je subota 25. studeni 2023. godine neradni dan u Županiji Posavskoj.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više