spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiTaekwondo klub Orašje obilježio jubilarni 30. rođendan

Taekwondo klub Orašje obilježio jubilarni 30. rođendan

Taekwondo klub Orašje, prvi registrirani klub u BiH pri Taekwondo savezu, tri desetljeća niže pobjede i donosi medalje u svoje Orašje. Članovi vrijedno i uporno vježbaju, pa niti rezultati ne izostaju i sa svakog prvenstva donose medalje. Do sada su nanizali 2.078 medalja, od čega 736 zlatnih, 654 srebrene i 688 brončanih, a također su osvojili i 151 pehar. Rezultati jesu bitni ali više od medalja jeste brojnost mladih zainteresiranih za ovaj sport, a njih je više od dvije tisuće prošlo kroz klub i naučilo vještine borilačkog sporta. Klub s ponosom ističe da su mladi stekli zvanja 117 nositelja majstora crnog pojasa od 1. do 6. dana. Sve su to rezultati koje s ponosom ističe trener kluba Marko Stanić, alfa i omega Taekwondo kluba Orašje, njegov inicijator, osnivač i aktualni predsjednik kluba. Na kraju sezone, ali i zbog važnog jubileja organizirali su zajedničko druženje svih članova kluba, mladih sportaša i njihovih roditelja.

-„Naravno da sam ponosan zbog ovakvog uspjeha i kada sam u početku kretao s radom nisam ni sanjao da ćemo dočekati čak 30 rođendan, Počeli smo kao vojni klub  u gardijskoj brigadi, a u postratnom vremenu nastavili s radom. Kroz sve godine ispratio sam brojne generacije, ostvareni su značajni rezultati s kojima sam ponosam i kao trener i kao roditelj, jer kada ih sretnem to su uspješni mladi ljudi, a dio njihovog odrastanja usmjerio je svakako i klub. Treba spomenuti i trenera Antuna Marasa koji je jedno vrijeme ostavio dobrog traga na rad kluba“, kaže Stanić, te ističe kako je ponosan i kao roditelj, jer zapravo njegova cijela obitelj je u ovoj priči. Dvije kćerke Nives i Lana su uspješne sportašice, a supruga Dajana nositeljica crnog pojasa 4.dan. –„Nisu izostala ni brojna priznanja za naš rad i svake godine ih dobivamo za ostvarene rezultate. Za prošlu godinu smo proglašeni od Sportskog saveza Grada Orašja najboljom ekipom, ja sam dobio specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i fizičke kulture, a Nives Stanić najboljom mladom sportašicom. U ovoj smo godini nastavili svojim ritmom pobjeda i do sada osvojili 94 medalje, od kojih 40 zlatnoga sjaja, 32 srebrene i 22 brončane. Dosta često nas proglašavaju najboljom ekipom na natjecanjima jer smo i brojni, ali i sa dosta najboljih rezultata. Nedavno smo u Našicama, Slavonskom Brodu i Sarajevu  bili ekipni prvaci u više disciplina“, naglasio je Stanić.

Lana Stanić, Lana Zlatarević i Teo Zlatarević su s najdužim sportskim stažem od osam do deset godina u klubu i dostojni su ući u bh reprezentaciju. Ističu kako je taekwondo više od sporta, druženje, zajedničko odrastanje i ponosne su na svoje, ali i uspjehe svojih prijatelja. Sretne su i obitelji Mijić i Janjić koji su od prvog dana uz rast kluba. –„Teško je pobrojati sva imena zlatnih sportaša, ali svakako treba spomenuti aktualne državne prvake: Lanu i Nives Stanić, Marka Mijića, Barbaru Benković i Harisa Drljačića, kao i prošlogodišnje Balkanske prvake Haruna Mahmutspahića i Ismaila Bajčinovića. Posebno su brojni vrtićanci njih 20-tak, koji su smatram, najjača ekipa u BiH što potvrđuju svojim uspjesima“, tvrdi Marko Stanić trener Taekwondo kluba Orašje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više