spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiTaekwondo klub Orašje gotovo tri desetljeća niže pobjede i donosi medalje

Taekwondo klub Orašje gotovo tri desetljeća niže pobjede i donosi medalje

Taekwondo klub Orašje, prvi registrirani klub u BiH pri Taekwondo savezu, više od dva desetljeća nastavlja nizati pobjede i donositi medalje u svoje Orašje.  Vrijedno i uporno vježbaju, pa niti rezultati ne izostaju. Kuda god ide Taekwondo Orašje doma donosi medalje, a do sada su ih nanizali više od tisuću, od čega oko 400 zlatnih. Kroz godine rada, a na godinu obilježavaju 30 uspješnih godina, kroz klub je prošlo blizu 1.500 djece. Sa svakog prvenstva u pravilo donose medalje, u pravilu desetak i više.

Ovoga puta sudjelovali su na dva prvenstva prvenstvu Srbiji (Pazova i Pančevo ) i osvojili ukupno 11 medalja, od kojih je 7 sa znatnim sjajem. Sudjelovali su najprije  na prvenstvu „Imperium Pazova“ open“ i osvojili pet medalja, a nakon toga i na „Koloseum open“ Pančevo još šest medalja. Ako se zna da je na dva natjecanja sudjelovalo više stotina natjecatelja iz nekoliko država, onda je uspjeh više nego za isticanje. Na turniru u Pazovi, Takwondo klub Orašje osvojio je pet medalja od kojih dva prva mjesta i tri treća. Na ovome je prvenstvu bilo čak 503 natjecatelja iz šest država.

Na Međunarodnom prvenstvu „Koloseum open Pančevo“ oraški Taekwondo klub  nadmašio je sva svoja optimistična očekivanja, jer su doma ponijeli čak pet zlatnih medalja i jednu za osvojeno drugo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji od 345 natjecatelja iz 4 države. –„Naravno da sam sretan zbog iznimnog uspjeha. Konkurencija je bila vrlo jako, jer se radi o klubovima iz više država i sa puno dužom tradicijom ovoga sporta. Ali mi smo srčani na terenu i očito stalni treninzi daju rezultate“, kaže nam trener Marko Stanić, grand majstor crnog pojasa 6. dan i dodaje, -„Čestitam svim sudionicima ovoga turnira, ali i njihovim roditeljima koji im pružaju potporu u svom razvoju u zdravu osobu koja se kroz sport uči da bude bolja“, kazao je Stanić.

Svakako treba istaknuti i osvajače medalja u sportskim borbama. Zlatom su se okitili pioniri Nives Stanić u sportskoj borbi do 29 kg, Antonio Matanović do 33 kg, Harun Mahmutspahić +43 kg i Lana Stanić kadetkinja do 47 kg. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila je Lana Zlatarević juniorka do 49 kg. Harun Mahmutspahić je osvojio i zlatnu medalju (pioniri 2 kategorija). Tekwondo klub Orašje osvojio je i pehar za treće ekipno mjesto po broju osvojenih medalja.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više