spot_img
19 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiSva birališta u Županiji Posavskoj otvorena na vrijeme

Sva birališta u Županiji Posavskoj otvorena na vrijeme

Izborni dan u ŽP započeo je jutros na vrijeme, u 7 sati otvoreno je svih 68 biračkih mjesta, odn. 26 u Gradu Orašju, 8 u općini Domaljevac-Šamac i 24 u općini Odžak. Pored njih, na terenu je angažirano 5 mobilnih timova, po dva u gradu Orašju i općini Odžak, te jedno u općini Domaljevac-Šamac, koji će obilaziti bolesne, stare i nepokretne osobe, te zatvorenike u KPZ- u u Orašju. Središnje izborno povjerenstvo BiH je moralo dati odobrenje za obilazak mobilnih timova za 54 bolesne i nepokretne osobe na području Grada Orašja, koje su prije dva mjeseca podnijele zahtjev za glasanje na adresu SIP-a, dok ta brojka za zatvor nije poznata.  

U GIP-u Orašje doznajemo kako pravo glasa na ovim izborima ima 17 797 birača, a putem pošte prijavljeno je 407 glasača.

Nešto manji broj redovnih birača ima u općini Odžak, 17 526 birača, ali je veći broj prijavljenih putem pošte, ukupno 525. Dva mobilna tima obavit će glasanje na terenu kod 128 prijavljenih osoba, doznajemo u OIP-u Odžak.

U najmanjoj općini u ŽP- Domaljevac-Šamac, pravo glasa na ovim izborima ima 4 653 osobe, od kojih je 139 prijavljeno za glasanje putem pošte.  

Glasačko tijelo u Županiji Posavskoj broji 40 443 birača, koji će birati 21-og zastupnika u Skupštinu Županije Posavske, kao i kandidate za druge razine vlasti. U političkoj areni u ovoj županiji, za zastupničko mjesto u Skupštini, nadmeće se 14 političkih subjekata.

Izborni dan u ŽP prate i predstavnici OESS-a, koje je naša ekipa zatekla na jednom od biračkih mjesta u Tolisi. Za sada niti na jednom biračkom mjestu nema gužve, a lijepo vrijeme, nakon jučerašnje kiše, zasigurno će na birališta izmamiti veći broj građana i glasača.    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više