spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiRadiopostaja Orašje obilježava 46. godina u eteru

Radiopostaja Orašje obilježava 46. godina u eteru

U povijesti grada Orašja, odn. bivše općine Orašje današnji dan upisan je  posebnim slovima važnim za medijsko djelovanje i život na ovim prostorima, jer se 8. travnja 1978 godine prvi puta u eteru čuo glas Radio Orašja, i od tada neprestano egzistira punih 46 godina. Iako smo u vremenu interneta i društvenih mreža koji dobivaju sve veći značaj, uloga lokalnih medija i dalje zauzima važno mjesto među slušateljima. Bez obzira na sve medijske kanale, radio ima posebnu poziciju i zadaću – ulazi u domove slušatelja, na radna mjesta, uvijek se sluša u vozilima, u trenutcima odmora, donosi slušateljima pravodobne i provjerene informacije, dobru glazbu i pozitivne vibracije. Radiopostaja Orašje u službi je informiranja skoro pola stoljeća, a trenutačno program emitira na frekvencijama 88 i 105,8 MHz i putem live streaminga. Na portalu www.radioorasje.com i našoj FB stranici svakodnevno donosimo najaktualnije informacije s naglaskom na lokalne, s područja grada Orašja ali i drugih dviju općina iz Županije Posavske. Radiopostaja Orašje posebno je ponosna na svoj značajan i profesionalni rad tijekom Domovinskoga rata i za vrijeme poplava, kada smo bili glas nade našim slušateljima kroz 24-osatni program.  Radijske vijesti i prilozi iz Posavine značili su prozor u svijet.

U realizaciji programa i svim poslovima vezanim uz radio, u proteklih 46 godina izmjenjivali su se brojni djelatnici, svih profila, i naši suradnici, od kojih jedan dio više nije među živima. Poseban pečat u ratnim uvjetima ostavio je tadašnji ravnatelj i gl. I odgovorni urednik Zdravko Mikić iz Matića, koji je uspio staviti u funkciju ratni radio, ali je nažalost poginuo od neprijateljske granate. Nakon ratnih događanja tehnička oprema na terenu i u radiju je obnovljena, ali zahtijeva i daljnje financijsko ulaganje u tehničku opremljenost i unapređenje ovoga medija. Nedavno smo dislocirali odašiljač s frekvencijom 105.8 MHZ na novu lokaciju, što nam omogućava veću pokrivenost radio signalom, bolju i kvalitetniju čujnost. U ovim trenutcima Radiopostaja Orašje ima 6 djelatnika, od kojih je jedan na bolovanju, a 5 je osoba, skupa s v.d. ravnateljem-gl. i odgovornim urednikom Zvonimirom Pejićem zaduženo za kompletnu realizaciju programa i vođenje naše web i FB stranice.

Sve ove godine imali smo bezrezervnu potporu naših slušatelja, koji su i danas vjerni našoj radijskoj kući i na tome Vam veliko hvala. VI ste naš motiv da budemo još bolji i uspješniji, i to će biti naša zadaća i misija i u budućem razdoblju, jer želimo opravdati Vaše povjerenje!  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više