spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPromocija 77 diplomanata na FPMOZ u Orašju

Promocija 77 diplomanata na FPMOZ u Orašju

U Orašju je jučer na fakultetu Prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta Mostar održana promocija 77 diplomanata, studij predškolskog odgoja, razredne nastave i informatike. Diplome je primilo 63 prvostupnika i 14 magistara struke, a svečani čin je održan u prepunom Amfiteatru ŠC fra Martina Nedića pred oko 300 nazočnih.

Dekan prof. dr.  Marin Ćorluka je izrazio očekivanja da će aktivnosti fakulteta u Posavini svake godini biti intenzivnije. –„Očekujemo da iduće godine otvorimo neke nove studijske grupe, kako bi broj studenata u slijedećoj akademskoj godini u Posavini bio veći, jer je korona iz raznih razloga na neki način umanjila broj upisanih studenata na ovaj fakultet“, kazao je dekan Marin Ćorluka i poručio diplomantima da budu hrabri i samouvjereni, jer su vremena teška, ali znanje će kaže, uvijek pobijediti.  

Prof. dr. Ćorluka je istaknuo značajan podatak da su prije par dana u Mostaru imali promociju 550 diplomanata i to je kaže, bila najveća promocija inače na Sveučilištu od kada postoji. –„Mladi ljudi žele znanje, žele se obrazovati i na našem fakultetu vide svoju perspektivu, stoga nam je drago da je i u Posavini izražena potražnja za našim fakultetom. Iznimno nam je drago da smo večeras u Orašju, da imamo sinergiju između Hercegovine i naše Posavine i da naš dislocirani Odjel u Orašju radi dosta lijepo i da su studenti zadovoljni. Nadam se da ćemo iduće godine otvoriti neke nove studijske grupe, aktivirat ćemo se na proljeće da predstavimo neke nove studijske programe, kako bi broj studenata iz Posavine u slijedećoj akademskoj godini na našem fakultetu bio veći, jer je korona iz raznih razloga na neki način umanjila broj upisanih studenata na ovaj fakultet, kazao je dekan Ćorluka, uz kojeg su na promociji u Orašju bili prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju- doc.dr.sc. Milea Ajduk Kurtović, prodekan za nastavu doc.dr.sc. Miran Pehar i prodekanica za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, doc.dr.sc. Lidija Vladić- Mandarić.  

Članovi obitelji i prijatelji su podijelili neskrivenu radost i ponos važnog trenutka, te s radošću dočekali završni čin i uz poljupce i cvijeće izrazili čestitke diplomantima i zaželjeli im obilje sreće u radu, te sretne i radosne Božićne blagdane. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više