spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiProglašeni najbolji u sportu za Grad Orašje u 2021. godini

Proglašeni najbolji u sportu za Grad Orašje u 2021. godini

U Orašju  je danas održana redovita i izborna sjednica Skupštine Športskog saveza Grada Orašja na kojoj su članovi usvojili financijsko i Izvješća o radu i sportskim aktivnostima Saveza u 2021. godini, te Program rada i financijski plan za ovu godinu. Za predsjednika Upravnog odbora Športskog saveza izabran je Ilija Damjanović, a dopredsjednici su Goran Markovinović i Marko Stanić, dok je izabran i Upravni odbor, te ostala tijela saveza. U sklopu Skupštine je upriličena i promocija Godišnjaka Športskog saveza Grada Orašja. Iako je i protekla godina bila obilježena pandemijom koronavirusa, u savezu su  iznimno zadovoljni postignutim rezultatima koji su za svaku pohvalu. U okviru Sportskog saveza djeluje ukupno 25 klubova u 15-ak različitih sportova.

-„U 2021. godini nastavio se trend uspješnih rezultata Taekwondo kluba Orašje, koji u svojim redovima ima prvake BiH i FBiH u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ženska  odbojka je u velikoj ekspanziji obzirom na veličinu Grada Orašja. U prošloj godini ŽOK Orašje, koji postoji tek šest godina, postigao je povijesni uspjeh, plasman u Premijer ligu BiH. Veliki su uspjesi također i u šahu, posebice u mladim kategorijama. Nogomet je u našoj sredini među najrazvijenijim sportovima, prema broju klubova i brojnim aktivnostima. Dvojica naših igrača debitirala su u reprezentaciji, Josip Dabić u selekciji Hrvatske U-15, a Sulejman Krpić u seniorskoj reprezentaciji BiH. Imamo prvake na državnoj i federalnoj razini, a riječ je uglavnom o mladim sportašima, što govori da Orašje ima perspektivnu budućnost u sportu“, kazao je Iljo Dominković tajnik ŠS Grada Orašja.

 Obzirom da su proteklu godinu obilježili sjajni rezultati sportaša i sportskih klubova na državnoj i entitetskoj razini, najveću pozornost ipak je privuklo proglašenje najboljih u sportu na području Grada Orašja za 2021. godinu. Najviše priznanja je završilo u rukama mladih sportaša, koji su iskazali veliki talent, dobar rad i želju za velikim uspjesima. Titulu najbolje sportašice je osvojila  20-godišnja Ivana Mikić iz Vidovica, trenutno članica ŠK „Akademija šampiona“ iz Doboj Istoka. Ivana je u protekloj godini ponovno bila kadetska prvakinja F BiH i državna BiH prvakinja, pa je predstavljala BiH na Europskom prvenstvu održanom u Novom Sadu. Kao članica ŠK „Napredak“ iz Zenice osvojila je 1. mjesto na državnom prvenstvu Premijer lige BiH. –Nagrada mi puno znači, što pokazuje da se u ovoj sredini cijeni rad i trud. Od 2013. godine šah igram profesionalno i nižem uspjehe sve do danas“, istaknula je Ivana Mikić.

Davor Dominković kapetan HOK Domaljevac, po treći put je proglašen za najboljeg sportaša. S klubom je osvojio brojne trofeje, od kojih treba istaknuti 2. mjesto u Premijer ligi BiH i pobjednik Kupa FBiH za 2021. godinu. Također, Davor je također igrao u finalu Kupa BiH protiv OK „Mladost“ iz Brčkog, a upisao je i četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH. –„Pohvalio bih rad Sportskog saveza  i ovo je veliko priznanje za moj rad u dosadašnjoj karijeri. Motiv nalazim u igri domaćem klubu i pred istinskim ljubiteljima odbojke u Orašju koji vole i cijene ovaj sport. 

Proteklu godinu obilježili su izvanredni rezultati Taekwondo kluba Orašje, koji je proglašen najboljom momčadi. Na prvenstvu BiH u momčadskoj konkurenciji osvojio je  treće mjesto s ukupno 20 odličja i pokalom. Na Kupu BiH u Visokom klub je bio drugi sa osvojenih 13 odličja i pokalom, dok je na Federalnom prvenstvu u Zenici bio treći uz osvajanje 22 odličja. Čak 32 člana kluba su položila za viša učenička zvanja, a 13 članova je položilo za majstorska zvanja crni pojas.  –Prošle godine naši članovi su osvojili 116 medalja, a meni kao treneru svaki nastup je bitan. Trenutno radimo s 50-tak djece i nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti još bolje rezultate. Volio bih da iduće godine organiziramo u Orašju jedno veliko natjecanje, istaknuo je Marko Stanić, predsjednik TKD Orašje.

 Po prvi put su dodijeljene nagrade za najbolje mlade sportaše do 16 godina starosti. Najbolja sportašica je Lana Stanić, a najbolji sportaš Haris Drljačić, oboje 12-godišnji sportaši, članovi Taekwondo kluba Orašje.  Lana je osvojila 1. mjesto u dvije kategorije na Federalnom prvenstvu u Zenici, te 2. i 3 mjesto na Državnom prvenstvu BiH u dvije uzrasne kategorije. Nositeljica je majstorskog zvanja crni pojas 2 dan i član kluba 8 godina. –„Puno mi znači nagrada jer to je moj osobni uspjeh. Želim još više pobjeda, medalja i da polažem za više pojaseve, za sve dosadašnje uspjehe zahvalna sam tati koji me usmjerio u ovaj sport“, poručila je Lana. 

Haris ima drugo i dva treća mjesta na Državnom prvenstvu BiH, dok je na Kupu BiH osvojio dvije zlatne medalje u dvije kategorije. Na prvenstvu F BiH osvojio je dvije zlatne i jednu brončanu medalju. Nositelj je majstorskog zvanja crni pojas 1 dan i 6 godina član kluba. –Želim još napredovati kroz nastupe na više turnira i da kolekciju obogatim s još više medalja, poručio je Haris.   

Priznanja najboljima uručili su novi i bivši predsjednik Saveza Ilija Damjanović i Joso Đurčević, te Mario Oršolić pomoćnik za sport pri Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta koji je uputio čestitku sportašima, njihovim trenerima i klubovima. –„Oni su ponos Grada Orašje i ŽP i sigurno najbolji promotori ovoga kraja. Na nama je da kroz institucije osiguramo što bolje uvjete rada, kako bi pobrali još više nagrada“, kazao je Oršolić.

 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više