spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPovećan broj motociklista u prometu, policija upozorava vozače na njihovu prisutnost i...

Povećan broj motociklista u prometu, policija upozorava vozače na njihovu prisutnost i sigurnost

Lijepo vrijeme i dolazak toplijih dana izmamili su na ceste veliki broj motociklista, a sa službenim otvorenjem moto sezone početkom travnja njihov će broj u prometu biti sve veći. Kako bi svi sudionici bili sigurni u prometu i prevenirali moguće neželjene posljedice,  MK Posavac Orašje je pokrenuo i u suradnji s policijom provodi prometno-preventivnu kampanju „Suživot u prometu“, koja će na području grada Orašja trajati do 24. o.mj.

Protekle godine na prometnicama u ŽP dogodilo se 20-ak prometnih nezgoda u kojima su sudjelovali motociklisti, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, istaknuo je  Josip Marković, načelnik Odjela prometne policije PU Orašje. „Cilj ove akcije je da upozorimo vozače motornih vozila, kako automobila, tako i teretnih, da dolazi sezona motociklista kojih je veliki broj na našem području, da obrate pozornost na njih. Motocikli su po masi i snazi manji i slabiji i ovom akcijom želimo djelovati na ostale vozače, kako bi spriječili nastanak prometnih nezgoda“, ustvrdio je Marković.  Prema njegovim riječima najčešći uzrok nastanka prometnih nezgoda su neprilagođena brzina i nepropisana vožnja te negiranje prednosti od strane drugih vozila. Oni najčešće oduzimaju prednost motociklistima prilikom skretanja ili izlaska na cestu s prednošću prolaska.

Josip Dominković, dopredsjednik MK Posavac Orašje smatra kako bi ova kampanja trebala dati dobre rezultate iz razloga što će nakon ovih upozorenja policije i članova Posavca, vozači više obraćati pažnju jedni na druge. Ujedno bikeri građanima dijele i promotivne materijale   „Ako spasimo i jedan život s ovom akcijom, mi smo presretni“, naglasio je Dominković te najavio i drugi dio kampanje, u čijem fokusu će biti upravo motociklisti. Tijekom provedbe akcije policija će upozoravati motocikliste na obvezno korištenje zaštitne kacige i zabranu upravljanja motociklom prije stjecanja prava na to.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više