spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPočeli Tjedni sudske nagodbe

Počeli Tjedni sudske nagodbe

Obavještavaju se građani s područja koje u okviru svoje nadležnosti pokriva Općinski sud u Orašju da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine usvojilo zaključak u skladu s kojim će se u svim općinskim i kantonalnim sudovima u Bosni i Hercegovini provoditi „Tjedni sudske nagodbe“.

Stoga se pozivaju svi građani koji sudjeluju u postupcima pred Općinskim sudom u Orašju u svojstvu stranke, da se u razdoblju od 23.05.2022. do 03.06.2022. godine aktivno uključe u mirno rješavanje spora na način da:

–        Samostalno ili preko svog zastupnika upute pismeni prijedlog postupajućem sucu, za zaključenje sudske nagodbe,

–        Samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju suca kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe,

–        Zajedno sa suprotnom stranom, te zastupnikom ukoliko ga ona ima, tijekom navedenog razdoblja, pristupe u sud s prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Cilj ove aktivnosti je mirno, povjerljivo, brzo i efikasno rješavanje postupaka s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda, čime se ujedno postiže i znatna ušteda troškova postupka.

Predsjednik Općinskog suda Orašje

Željko Živković 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više