spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOtvorene nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda Orašje

Otvorene nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda Orašje

Porezna uprava F BIH danas je u Orašju otvorila nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda Orašje. Svečanim presijecanjem vrpce, nove prostorije otvorili su   direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić, a svečanom događaju uz ostale, bili su nazočni načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar financija ŽP Mijo Stanić, predstavnici županijskih institucija, te porezni obveznici koji su u prošloj godini uplatili najviše poreznih prihoda: „Vinković“ d.o.o. Oštra Luka, „Maxi“ d.o.o. Orašje, „Metal profit“ Odžak i „M&K“ Domaljevac.

U prigodnom obraćanju okupljenima, direktor Isović je kazao kako je ovo prvi prostor nakon 20 i više godina koje je porezna uprava kupila u svoje vlasništvo. Posebno je zahvalio tvrtki Vinković od koje su kupili ovaj prostor uz povoljnu cijenu, u koju je ugrađena pomoć ovog poreznog obveznika. Zahvalio je i premijeru ŽP koji je skromnom donacijom doprinio opremanju ovih prostorija, te djelatnicima na dosadašnjem radi i trudu,kao i medijima što doprinose razvoju ukupne percepcije o radu Porezne uprave, a time i o potrebi, obavezi i plaćanju poreznih obveza.  Izrazio je nadu da će zaposlenici porezne uprave u novim prostorijama dati još veći doprinos ubiranju javnih prihoda i razvoju ukupnog društva. „Županija Posavska je jedna od najmanjih ali mi smo na ovom prostoru prošle godine naplatili više od  66 milijuna maraka javnih prihoda iz nadležnosti porezne uprave, što je u odnosu na godinu ranije rast za više od 6 milijuna maraka. Ovo je i najmanja županija po broju zaposlenih, s trenutačno  5 722 zaposlenika i vjerujem da ćemo svojim doprinosom kroz ove aktivnosti pridonijeti i povećanju broja zaposlenih. Zahvaljujem i svim poreznim obveznicima s područja ove županije koji su dobrovoljno uplaćivali i plaćali svoje javne obveze“, kazao je direktor Isović.

Zdenka Delić, rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Orašje zahvalila je Ministarstvu financija F BiH koje je odobrilo plaćanje prostorija te direktoru Porezne uprave koji je kupio prostor, kao i donatorima gradonačelniku Orašja Marijanu Oršoliću i premijeru Đuri Topiću koji su dali izdašne donacije u namještaju, te svima koji su proteklih dana bili angažirani na preseljenju i uređenju prostorija. Delić je izrazila nadu da će u novim prostorijama raditi još bolje, jer imaju i bolje uvjete te da će biti dobar servis poreznim obveznicima

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, čestitajući na otvorenju novoga objekta, zahvalio je također direktoru Porezne uprave Federacije BiH i Ministarstvu financija F BIH za doprinos da se ova investicija realizira. „Vjerujem da će prostori omogućiti svim djelatnicima adekvatne uvjete za neometan rad i za ono što svi želimo, da Porezna uprava bude ne samo dio nekog represivnog aparata, nego mjesto komunikacije svih poreznih obveznika gdje će se sukladno zakonu rješavati sve teme iz nadležnosti ove institucije. Nadam se da će takva klima i takav ambijent ovdje i vladati, i želim da tako i potraje“, poručio je predsjednik Topić. .

Proceduru kupnje ovog poslovnog prostora, Porezna uprava Federacije BiH pokrenula je nakon što je Parlament Federacije BiH donio odluku o nabavci prostorija sa smještaj Federalnog ministarstva financija – Porezna uprava Federacije BiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi. Za smještaj Kantonalnog poreznog ureda Orašje, shodno propisanom kriteriju, odabrana je dostavljena ponuda ponuđača poslovnog subjekta „Vinković“ d.o.o. Oštra Luka koja je ispunjavala uvjete propisane ponovnim Javnim oglasom i nakon obavljenih pregovora s ponuđačem postignuta je konačna cijena za navedeni poslovni prostor u iznosu od 300.000,00 KM s uračunatim PDV-om koji je osigurala Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo financija u proračunu za 2021.g., priopćili su iz Porezne uprave Federacije BiH. Nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda Orašje smještene su u 36. ulici broj 26. u Orašju, u neposrednoj blizini ureda Notara, Suda i Vlade ŽP.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više