spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržano natjecanje ribolovaca 5. Memorijalni "Tony Carp Cup"

Održano natjecanje ribolovaca 5. Memorijalni “Tony Carp Cup”

Proteklog vikenda od 3. do 6. kolovoza na Jezeru Oštra Luka, održano je tradicionalno natjecanje ribolovaca, 5. Memorijalni „Tony Carp Cup“, koji je okupio oko 60 ribolovaca iz 15 ekipa. Turnir se održava petu godinu za redom, u organizaciji UR Šaran Orašje, točnije sekcije Oštra Luka- Bok- Bukova Greda. Ribolovci na ovaj način ustrajno čuvaju uspomenu na tragično stradalog člana Udruge Antu Filipovića iz Boka, koji je kažu, bio jedan od najmlađih i najaktivnijih članova Udruge i uvijek je sudjelovao u svim akcijama. –„Zahvalio bih u ime Udruge, obitelji pokojnog Tonija koja sve ove godine sudjeluje, kako u natjecanju, tako i u organizaciji turnira“, istaknuo je predsjednik sekcije ribolovaca O.Luka- Bok- Bukova Greda“ Ivica Arlović, te naglasio kako je ovogodišnji turnir rekordan po broju sudionika i količini ulovljene ribe.

Kao i prethodnih godina natjecanje je proteklo u odličnoj atmosferi i druženju uz uvijek bogatu trpezu u organizaciji članova sekcije Oštra Luka-Bok-B.Greda koji zaslužuju sve čestitke jer su iznijeli sav teret organizacije ovog natjecanja. –„Zahvalio bih svima koji su pomogli u organizaciji, kako financijski, tako i na svaki drugi način. Posebnu zahvalnost upućujemo Ivi Filipoviću- Kimbi  na velikoj pomoći i angažiranju u organizaciji ovog natjecanja, kako ove godine, tako i svih prethodnih. Sa svoje strane smo osigurali četiri obroka u sva četiri dana, a ribolovci su izdržali sve napore, zadovoljni ulovom i jedinstveni u poruci da će i naredne godine sudjelovati“, kazao je predsjednik sekcije Ivica Arlović. 

Natjecanje pratilo je promjenjivo i vjetrovito vrijeme, čak i sa krupnom tučom u jednom trenutku, ali su sportski duh natjecatelja i želja za ribolovom bili jači od svih vremenskih neprilika. U natjecanju koje je trajalo 72 sata, ulovljeno je 244 primjerka amura i šarana ukupne težine 1.652 kg, s čime je oboren rekord ulova dosadašnjih natjecanja na ovom jezeru.  Bodovanje je bilo sektorsko, a najuspješnije su bile sljedeće ekipe: Prvo mjesto u sektoru B, s najboljim ulovom od 485 kg, osvojio je Carp team Parabelum iz Boka, koji je ujedno imao i najtežu ribu od 14,47 kg. –„Najbolji ulov smo imali u petak dok nije nastupila promjena vremena, kazao je Đuro Kosić s kojim su u ekipi bili Velimir Kosić, Ivan Kosić i Mile Milić, koji su članovi reprezentacije BiH i prošle godine su nastupili na Svjetskom prvenstvu, a novi nastup za reprezentaciju BiH, očekuje ih ove jeseni u Francuskoj.

Drugo mjesto je osvojio CT Rođaci sa 139 kg, a treće Big fish sa 128 kg ribe. U sektoru A pobjednik je Carp team Invalidi s 232 kg ribe, zatim CT Afrički eskimi sa 102 i Šareni spomb sa ulovom od 98 kg ribe. Najveću ribu u A-sektoru 12,85 kg, ulovila je ekipa C.T. “LILIĆI”. Zanimljivost je da je u natjecanju sudjelovala ekipa „Šareni spomb“ iz O.Luke, koju čine budući mladenci Joso Arlović i Dora Blažanović, koji su osvojili treće mjesto u sektoru A, s upecanih 98,5 kg ribe.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više