spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana XII. Izborna skupština Gradske organizacije HDZ BiH Orašje

Održana XII. Izborna skupština Gradske organizacije HDZ BiH Orašje

U Orašju je danas održana 12. Izborna skupština Gradske organizacije HDZ BiH Orašje, u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Započela je intoniranjem himne Lijepa naša i minutom šutnje za sve poginule i umrle članove HDZ BiH, kao i za sve poginule i umrle branitelje. Na početku skupštine dobrodošlicu nazočnima uputio je predsjednik Gradske organizacije Orašje Stanko Vincetić, nakon čega su predložena i izabrana radna tijela. Skupštini je nazočilo 153-oje izaslanika, od ukupno 161 pozvane osobe i protekla je u najboljem redu, uz iznimno opsežan dnevni red s ukupno 13 točaka.

Predsjednik Vincetić je podnio izvješće o radu Gradske organizacije u proteklom mandatnom razdoblju, koje je nakon rasprave jednoglasno usvojeno. Vincetić je u izjavi za medije istaknuo kako su analizirani rezultati, ali su otvoreni i problemi života na ovom prostoru, prije svega, ono što nije navedeno u izvješću.

Prigodnim riječima su se obratili član predsjedništva HDZ BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivo Vincetić, predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić i predsjednik Županijske organizacije HDZ BiH Posavina i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

Na Skupštini je razriješen kompletan Gradski odbor HDZ BiH Orašje, a nakon provedenog kandidacijskog postupka, izvršeno je glasovanje za novi saziv Gradskog i Nadzornog odbora, te za izaslanike za Izbornu skupštinu Županijske organizacije Posavina. Iz temeljnih ogranaka Donja Mahala i Oštra Luka u novi saziv GO HDZ BiH Orašje ušla su po tri člana, jedan je iz TO Kopanice, dok su po dva člana iz Temeljnih ogranaka Bok, Kostrč, Matići, Orašje, Tolisa, Ugljara i Vidovice.  Očekuje se da će nakon sezone godišnjih odmora, krajem kolovoza ili početkom rujna, biti održana sjednica Gradskog odbora i imenovan budući predsjednik, koji će naredne 4 godine voditi Gradsku organizaciju HDZ-a BiH Orašje.

-„Možemo biti zadovoljni najvećim dijelom rada ove Izborne skupštine, volja baza, odnosno temeljnih ogranaka je ispoštovana. Nakon što su razriješeni članovi dosadašnjeg Gradskog i Nadzornog odbora, izabrani su novi, te izaslanici za Izbornu skupštinu Županijske organizacije Posavina.  Izvješće je u svom najširem opsegu dostupno unutar stranke kompletnom članstvu, kao posjetnica što je urađeno u protekle četiri godine“, kazao je po završetku skupštine dosadašnji predsjednik GO HDZ BiH Orašje Stanko Vincetić i dodao, -„ Veliki interes mladih za rad u stranačkim tijelima je ono što nas ohrabruje za budućnost. Raduje nas da su većina izaslanika došli na Skupštinu kao kandidati sa svojih izbornih Skupština koje su održane svim Mjesnim zajednicama, odnosno temeljnim organizacijama. Znakovito je da ove godine, za razliku od prethodnih izbornih Skupština, ima puno više žena i vjerujemo da takav sastav garantira budućnost HDZ BiH kao političke organizacije na ovim prostorima“, poručio je Stanko Vincetić u izjavi za medije. 

 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više