spot_img
38.5 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana 24. sjednica GV Orašja, usvojen Rebalans Proračuna za 2022.g.

Održana 24. sjednica GV Orašja, usvojen Rebalans Proračuna za 2022.g.

Proračun Grada Orašja za ovu godinu, po drugi puta je doživio izmjene i dopune, o čemu su se danas očitovali vijećnici na 24. sjednici Gradskog vijeća Orašja. Zasjedanje je rezultiralo usvajanjem svih predloženih točaka dnevnog reda, s tim da su ovoga puta izostala vijećnička pitanja i inicijative. Novim Rebalansom Proračun Grada Orašja za ovu godinu iznosi 9.016.000 KM i u odnosu na planirane u ovogodišnjem proračunom, realno je manji za 1.056.000 KM. –„Svi započeti projekti biti će završeni u idućoj godini, kao i njihova plaćanja“, istaknula je Ruža Nedić, tajnik Gradske uprave Orašja.

Jednoglasnu potporu vijećnika dobila je Odluka o izmjenama i dopunama  Urbanističkog plana Orašja, kao i Odluka o njegovu provođenju. Plan je izmijenjen i dopunjen na način da je ispravljen u nekim dijelovima kako bi bio usklađen sa stanjem u prostoru i novim potrebama koje su nastale u međuvremenu. Urbanistički plan Orašje izglasan je 2002. godine, a potom mijenjan 2014. i 2018. godine. U posljednje četiri godine uočeni su određeni nedostaci, kao i nova rješenja koja nisu u skladu sa važećim Urbanističkim planom. Bilo je potrebno promijeniti namjenu izgradnje određenih površina, regulaciju prometa, uređenje površina za parkiranje i slično što je sad učinjeno.

Dosadašnji članovi Upravnog vijeća Centra za socijalni rad razriješeni su te dužnosti zbog isteka mandata, a nakon provedene natječajne procedure u novi sastav su imenovani: Erna Aljukić iz Orašja, Marijan Maskaljević iz Donje Mahale, Igor Vidović iz Orašja i Ivica Džijan iz Boka. Ostalo je upražnjeno mjesto člana ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike, budući da još nisu predložili svog kandidata.  

Marko Filipović iz Donje Mahale imenovan je na upražnjeno mjesto u Školski odbor Školskog centra fra Martina Nedića Orašje iz reda nastavnika i stručnih suradnika, dok su ostali članovi Školskog odbora imenovani na jednoj od ranijih sjednica Gradskog vijeća, čime je ovaj odbor i kompletiran. Na koncu sjednice imenovano je Povjerenstvo za provođenje postupka pribavljanja poslovnog prostora za potrebe Grada Orašja, u sastavu: Nataša Čolić, Gabrijela Martinović -Dominković i Ilija Baotić, čime je i završila 24. sjednica Gradskoga vijeća Orašje. Na koncu je predsjednik Stanko Vincetić čestitao nadolazeće Božićne blagdane, a tijek današnje sjednice Gradskog vijeća Orašja, reemitirat ćemo u sutrašnjem programu Radio postaje Orašje od 10 sati.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više