spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržan Međunarodni šahovski turnir "Dani Tolise 2023“

Održan Međunarodni šahovski turnir “Dani Tolise 2023“

Međunarodni šahovski turnir “Dani Tolise 2023“., okupio je 19 seniora i 29 kadeta, a po kvaliteti igrača najjači je u zadnjih par godina i drugi najjači otkako se organizira. Seniori su igrali po „blitz“ sustavu na 3 minute + 2 sekunde po potezu, a nastupili su članovi ŠŠK Konaki iz Novog Virja, ŠK Bošnjaci, ŠK Vina Markota iz Pleternice, ŠK Liburnija iz Rijeke, GŠK Županja, ŠK Slavonac Gradište, ŠK Bjelovar, ŠK Popovača, članovi ŠK Orašja ,te nekoliko neregistriranih igrača.

U glavnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Mario Zovko iz ŠŠK Konaki, Novo Virje, FIDE majstor i prvi nositelj turnira. Drugo mjesto osvojila je Patricija Vujnović iz ŠK Liburnija iz Rijeke, također ženski FIDE majstor, te prvakinja RH 2020. godine. Treće mjesto pripalo je Ivanu Zlatareviću iz Ugljare koji je nastupio za ŠK Bošnjaci. U konkurenciji domaćih igrača prvo mjesto je osvojio Ilija Damjanović, drugo mjesto pripalo je Hrvoju Doknjašu, a treće fra Frani Oršoliću.

Na kadetskom turniru je igrano po sustavu „rapid“, na 7 minuta + 5 sekundi po potezu. Nastupili su kadeti članovi šahovskih klubova ŠK Damin gambit iz Osijeka, ŠK Slavonac iz Gradišta, ŠK Šahovski centar Nexus iz Županje, ŠK Slavonac iz Gradišta, ŠK Vukovar ’91, te igrači iz ŠK Orašje, članovi šahovskih sekcija OŠ Fra Ilije Starčevića iz Tolise, OŠ „Stjepana Radića“ Bok/Oštra Luke, te Osnovne škole iz Orašja.

U konkurenciji igrača dobne skupine U-12, ali i apsolutno, pobijedio je Noa Ferdebar iz ŠK Damin gambit iz Osijeka (prvak Hrvatske do 8 godina iz 2018. godine), drugo mjesto osvojio je Stjepan Zovko iz ŠK Vukovar ’91, dok je treće pripalo Franji Dominkoviću iz ŠK Šahovski centar Nexus, Županja. U dobnoj skupini U-16, prvo mjesto je osvojio Matej Nedić iz ŠK Orašje (kadetski prvak Šahovskog saveza Herceg-Bosne). Drugoplasirani je Tomislav Pšenko iz ŠK Šahovski centar Nexus, Županja, a treći Nikša Martinac iz ŠK Slavonac, Gradište.

 U kategoriji djevojčica pobijedila je tolišanka, Ružica Oršolić (kadetska prvakinja Šahovskog saveza Herceg-Bosne). Drugo mjesto je osvojila Andrea Blaževac iz ŠK Slavonac, Gradište, a treće Iva Murat iz ŠK Šahovski centar Nexus, Županja. Turnir su vodili Vjekoslav Živković direktor turnira, te suci Branko Vidačković i Vjekoslav Živković. Predstavnicima klubova i šahovskih sekcija osnovnih škola uručene su zahvalnice.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više