spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNagrađeni najbolji učenici i sportaši u osnovnim školama

Nagrađeni najbolji učenici i sportaši u osnovnim školama

Raznovrsnim programima, ekskurzijama, proslavama Dana škole i raznim priredbama i natjecanjima, ovih dana je završena nastava o svim osnovnim i srednjim školama u ŽP.  Iz svih osnovnih škola upućena je jedinstvena poruka učenicima, kako je iz škole izašla još jedna generacija učenika kojima se ponose i unaprijed vesele svim njihovim budućim uspjesima. Na kraju njihovog osnovno školskog obrazovanja, na raskrižju njihovih životnih putova i otvaranja novih stranica života, žele im da uvijek biraju znanje i da nadograđuju svoja učenja na temeljima onoga što su ih učili njihovi učitelji. Poručuju im neka jednog dana budu stručnjaci u svojem zvanju, korisni članovi društva i zajednice kojoj pripadaju, na ponos i radost svojih najbližih i osnovne škole u kojoj su proveli devet godina. Nadaju se kažu, da neće zaboraviti svoju prvu školu i ljude koje su u njoj upoznali, te da će odrasti u poštene, radišne i plemenite ljude.

Ostat će upamćena zanimljivost za ovu generaciju učenika, da su svoj prvi razred osnovne škole započeli 2014. u godini velike poplave koja je pogodila prostore ŽP. Pojedine škole su također stradale u poplavama, pa su zbog radova na sanaciji šteta, učenici školsku godinu započeli u Domovima kulture i drugim prikladnim prostorima.

Na završetku školske godine u svim osnovnim školama, odlukama Učiteljskih vijeća, proglašeni su i nagrađeni najbolji učenici generacije za školsku 2022./2023. godinu, koji su savjesno i odgovorno pristupili svim školskim obvezama. Pohvaljeni su i nagrađeni učenici koji su se istaknuli u sportskim natjecanjima predstavljajući svoje škole i gdje su iskazali svoj talent i sve predispozicije za aktivnije bavljenje sportom.

U OŠ Fra Ilije Starčevića u Tolisi, koja je ove godine proslavila veliki jubilej, 200 godina Prve pučke škole u BiH, na priredbi u povodu proslave Dana škole, uručena su priznanja učenicima. Za učenika generacije proglašen je Matej Nedić, sportašica je Matea Mišković, a sportaš Zvonimir Oršolić. 

U OŠ A.G. Matoša u Vidovicama za učenika generacije proglašen je Gabrijel Dominković, a za sportaša generacije Sebastijan Katić. U OŠ Orašje također su predstavili i nagradili svoje najbolje učenike, maturante 9 razreda. Učenica generacije je Zerina Zlatkić, sportašica Stela Orkić, a sportaš Arman Smajlović.  

 

U OŠ Ruđera Boškovića u D. Mahali, na završnoj školskoj priredbi, učenicima devetog razreda uručena priznanja za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom devetogodišnjeg obrazovanja, te su proglašeni i nagrađeni učenica generacije Anja Baotić i sportašica generacije Kristina Klaić.

U OŠ Stjepana Radića u Boku, na proslavi Dana škole, pohvaljeni su i nagrađeni učenici koji su ostvarili najbolje rezultate. Leon Pejić je najbolji učenik ujedno i sportaš generacije, dok je za najbolju sportašicu proglašena Janjica Šošić.   

U OŠ Braće Radića Domaljevac održana je završna svečana priredba povodom Dana škole na kojoj proglašeni i nagrađeni najbolji. Za učenika generacije proglašen je Roko Lucić, najbolja sportašica je Lana Koturić, a najbolji sportaš Jakov Kobaš. Načelnik Općine Domaljevac Šamac Stjepan Piljić na priredbi je uručio laptope i tablete za najboljeg učenika i sportaše generacije.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više