spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNa MGP Orašje spriječeno krijumčarenje 12 državljana Republike Turske  

Na MGP Orašje spriječeno krijumčarenje 12 državljana Republike Turske  

Pripadnici Granične policije BiH, 22. travnja 2023. godine, spriječili su krijumčarenje 12 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Mercedes Actros, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine. 10 muškaraca i dvije žene skrivale su se u priključnom vozilu-hladnjači. Vozilom je upravljao M.M., državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Protiv navedenog će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu. Teretno vozilo, priključno vozilo-hladnjača i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti.

Državljani Republike Turske su ispitani u svojstvu svjedoka i predani Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Navedene aktivnosti su realizirane uz podršku pripadnika Uprave za neizravno oporezivanje BiH, priopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više