spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiIz Orašja otpremljena pomoć za stradale u Turskoj i Siriji

Iz Orašja otpremljena pomoć za stradale u Turskoj i Siriji

Građani Orašja ponovno su iskazali svoju humanost i solidarnost, u akciji prikupljanja pomoći za stradale u potresima u Turskoj i Siriji. Na poziv Crvenoga križa Orašje odmah su počele pristizati prve donacije, a za tjedan dana dostavljene su 103 nove električne grijalice i 13 rabljenih, 3 plinske grijalice (bez plinskih boca), 138 komada deka, 2 vreće za spavanje, 2 sklopive stolice i 1 kuhinjski set. Antun Mikić, predsjednik Predsjedništva Crvenoga križa Orašje kaže kako su zadovoljni dosadašnjim odzivom građana, te naglašava da akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, prema ranije dostavljenom spisku potrebnih artikala, traje i dalje.

Danas je izvršen utovar robe, koja će sutra biti upućena prema skladištu u Visokom, a odatle dalje prema krajnjem odredištu, naglašava Mikić. Uz Mikića, svakodnevno su na prijemu donacija angažirani i volonteri Paša Čolić i Marijan Mijatović – Banče, koji nam je kazao da će donacije iz Orašja besplatno biti prevezena do Visokog zahvaljujući tvrtki Nita trans iz Orašja, dok su pri utovaru paketa pomagali volonteri CK Orašje.

Humanitarna akcija se  nastavlja, a građani mogu donijeti svoje donacije u Crveni križ, na adresi Osma ulica broj 3 svakim radnim danom od 8 do 14 sati, vikendom po pozivu na jedan od telefonskih brojeva koji se nalaze na vratima Crvenoga križa. Podsjetili su i na humanitarni broj 17023 putem kojega građani mogu donirati 2 KM, te da mogu izvršiti i novčane uplate u ASA banci, u City centru u Orašju.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više