spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiGradska knjižnica u Orašju obilježila Svjetski dan poezije

Gradska knjižnica u Orašju obilježila Svjetski dan poezije

U povodu Svjetskog dana poezije, ujedno i prvog dana proljeća, Gradsku knjižnicu u Orašju danas je posjetilo 35 mališana iz Dječjeg vrtića Pčelica Orašje. U pratnji odgajateljica na čelu s ravnateljicom Dijanom Živković, u knjižnicu su stigle četiri vrtićke skupine (Zvjezdice, Medvjedići, Leptići i Cvjetići), koji su bili divna publika dječjem piscu Danielu Dominkoviću, koji je čitao poeziju. Uz lijepo druženje, Daniel je recitiranjem svojih pjesmica razveselio djecu i donio radost i veselje u prostorije knjižnice.

–„Čitao sam pjesmice iz četiri zbirke (Obojeno šareno, Čekajući proljeće, Beskonačni tobogani i najnovija Kućica iz snova). Djeca su pažljivo slušala pjesmice i oni su najzahtjevnija divna publika. S njima treba iskreno komunicirati na njihovoj razini i bez pretjeranih kompliciranih rečenica, na jednostavan način predstaviti svijet oko sebe. Njihovim tetama smo uručili knjige koje će nastaviti čitati u vrtiću“, kazao je Daniel Dominković. 

Centar za kulturu Orašje prepoznao je važnost Svjetskog dana poezije i ovo je bilo prvi put da Gradska knjižnica na ovakav način obilježava ovaj dan poezije, a na sličan način nedavno su obilježili i Svjetski dan pripovijedanja bajki. –„Budući da smo dosta na internetu i elektronskim medijima, vrlo malo mladih, pa čak i odraslih ljudi, jako slabo uzima knjigu da čita. Ako krenemo djecu animirati od malih nogu, dovoditi ih u knjižnicu i s njima aktivno raditi, sigurno ćemo imati više čitatelja. Nadamo se da ćemo i u budućnosti u Gradskoj knjižnici upriličiti slične sadržaje“, kazala je Sanja Pejić, ravnateljica Centra za kulturu Orašje u kojem djeluje i Gradska knjižnica.   

                             

spot_img

najnoviji članci

istražiti više