spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiFederalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u prvoj radnoj posjeti Vladi...

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u prvoj radnoj posjeti Vladi ŽP

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić danas je boravila u radnom posjetu ŽP gdje je u zgradi Vlade u Orašju, održala sastanak sa predsjednikom Vlade ŽP Đurom Topićem. Sastanku su nazočili Josip Nikolić savjetnik ministrice Katić, zatim Ivo Vincetić, zastupnik i član Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Pero Radić ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić i načelnici općina Domaljevac Šamac i Odžak Stjepan Piljić i Nada Ćulap.  

Ministrica Andrijana Katić je domaćine upoznala o planiranim aktivnostima ministarstva u narednom četverogodišnjem mandatu, a potom su ministar Pero Radić, gradonačelnik Orašja Oršolić, te načelnik Piljić i načelnica Ćulap govorili o aktualnim i planiranim projektima prometne infrastrukture u ŽP, te prezentirali stanje magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta koje su u nadležnosti FBiH, a nalaze se na prostoru ŽP.  -„Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti ministricu Katić kojoj smo iznijeli projekte u ŽP koji nas najviše zanimaju. Za nas je jako bitno da se intenzivira priča vezana za auto cestu Orašje-Brčko-Tuzla, posebno za njenu dionicu na prostoru ŽP, zbog čega je potreban novi most Orašje-Županja na rijeci Savi. Na višu razinu treba podići rješavanje problema mosta u Prudu i općenito održavanje mostova između BiH i RH koji nisu u nadležnosti ministarstva, ali se mora pronaći način kako da održavanje tih dijelova mostova i graničnih prijelaza na prostoru ŽP bude bolje“, kazao je predsjednik Topić i dodao kako je na sastanku bilo riječi o još nekoliko projekata u ŽP. –„U prvom redu o završetku obilaznice u Odžaku, otvaranju priče o zaobilaznici u Orašju, te modernizaciji regionalnih i magistralnih cesta sa pješačkim i biciklističkim stazama. Vjerujem kako ćemo u dobroj i kvalitetnoj suradnji sa ministarstvom, dobar dio tih problema realizirati u naredne tri i pol godine“, poručio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

Ministrica Katić je zahvalila domaćinima i naglasila kako je ovo bio jedan od njezinih prvih službenih sastanaka na kojem se razgovaralo o vrlo konkretnim projektima. –„Izdvojila sanaciju regionalnih i županijskih cesta i vjerujem da biti završeni u planiranom roku do kraja godine. Od ostalih bi istaknula projekt s RH, most Orašje-Županja, koji nije u mojoj nadležnosti, ali ćemo ga s naše strane nominirati u razgovorima s kolegama iz RH. Poslušali smo zahtjeve lokalnih zajednica i smatram da kao ministarstvo možemo pomoći da što prije ispunimo njihove određene zahtjeve“, naglasila je ministrica Andrijana Katić u izjavi za medije.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više