spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiČičkovom stazom po Majevici

Čičkovom stazom po Majevici

Prije 21.godinu skupina zaljubljenika u planine i planinarenje iz ravne posavske ravnice formirala je Planinarsko društvo „Čičak“ Orašje, čiji su članovi osvajali i zahtjevnije vrhove u BIH i zemljama regije. Ljubav prema čistom zraku odn. zračnoj banji i potreba za odmakom od svakodnevnog stresa do sada je kroz ovo društvo okupila 250 članova, a trenutačno aktivnih je 40-ak. Mato Viljušić, aktualni tajnik društva, koji je od početaka u Čičku, kaže kako je vrijeme za pomlađivanje članstva koji bi se aktivnije uključili u ovu nevladinu organizaciju, koja promovira zdrav život i ljubav prema prirodi, Pored ovih benefita, članstvo u društvu donosi i brojna prijateljstva te upoznavanje i osvajanje novih vrhova i nove izazove.

PD „Čičak“ Orašje, nakon apstinencijskog perioda uvjetovanog koronavirusom, ponovno organizira tradicionalni  planinarski pohod „Čičkovom stazom po Majevici“, u nadolazećem vikendu. Ovaj je događaj svojedobno okupljao i do 500 sudionika iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja, a nikada nije bilo manje od 200 planinara iz različitih društava, kazao nam je VIljušić. Dobar odziv očekuje i na ovogodišnjem 17. susretu, tim više što ovoga pohoda nije bilo dvije godine. Kamp i planinarske staze su detaljno pripremani za ovaj pohod, jer domaćini ništa ne žele prepustiti slučaju. Planinari koji dolaze iz udaljenijih krajeva u kamp u Bijeloj, na Majevici, stići će u subotu 25. o.mj., za koje je domaćin pripremio i prigodno druženje, uz logorsku vatru. Središnji događaj i okupljanje planinara je u nedjelju ujutro od 09,00 sati, a obilazak ove posavske ljepotice, markiranim stazama u pratnji vodiča, će biti od 10,00 sati. Planinarima će biti na raspolaganju nekoliko nezahtjevnih staza, koje prolaze pored više izvora, pećina te drvenih vodenica, prilagođenih i osobama s manje kondicije, posebno onima koje nemaju planinarskog iskustva, dodao je Viljušić, te pozvao sve građane da im se u nedjelju pridruže na svježem zraku i uživaju u ovoj planinarskoj avanturi. Po povratku u kamp predviđen je zajednički ručak- grah i druženje uz glazbu. Viljušić je zahvalio Gradu Orašju i Vladi ŽP od kojih dobivaju financijsku potporu za svoj rad, posredstvom javnih poziva za udruge građana i nevladine organizacije.

Nakon ovoga pohoda, Čičkovim kalendarom aktivnosti, slijedi sudjelovanje na Memorijalnom skupu planinara “Ivica Plazonić” na Blidinju, idućega mjeseca. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više