spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiBožićno druženje u Vidovicama, uz Moto mrazeve, mještane i brojne goste

Božićno druženje u Vidovicama, uz Moto mrazeve, mještane i brojne goste

Na ispraćaju „stare“ godine, vesela povorka moto mrazeva stigla je i na istok Grada Orašja, u Vidovice Kopanice i Jenjić, gdje su se okupili djedice i bakice moto-mrazove u crvenim odijelima koji su na svoja odredišta stigli tradicionalno na motociklima. Motoristi sa Istoka su nebrojeno puta pokazali da su posebni u svojoj organiziranosti i humanitarnom djelovanju. Među njima je puno članova MK Posavac Orašje, a podržavaju ih i kolege iz MK Kraljevi raga. Četvrto Božićno druženje uz Božićni sajam i bogat program, započelo je odavanjem počasti preminulim motoristima i braniteljima i paljenjem svijeća na grobljima u Vidovicama i Kopanicama, nakon čega je upriličen defile kroz Vidovice Jenjić i Kopanice. U poslije podnevnim satima ispred Doma kulture u Vidovicama mališanima su dijelili paketiće, a za odrasle je u velikoj količini pripremljeni topli napitci i kuhano vino, grah i razni domaći specijaliteti.

-„Željeli smo obradovati naše najmlađe i obradovati ih prigodnim poklonima, te družiti se sa starijim mještanima Vidovica, Kopanica i Jenjića. Pripremili smo više od 300 paketića i još puno drugih darova, zatim četiri štanda sa hranom, kuhano vino i druge napitke. Već četvrtu godinu prakticiramo popularne moto mrazeve, a na sve nas motivira osjećaj darivanja, zahvalnosti, ljubav prema svojem selu i susreti sa susjedima, prijateljima i svima koji traže ruku prijateljstva“, kaže Marko Šokić jedan od organizatora Božićnog druženja u Vidovicama.  –„Svaka godina ima svoju priču, a započeli smo sa prigodnim zabavnim programom u Domu kulture u Vidovicama, u drugoj godini smo se morali prilagoditi situaciji s pandemijom, a prošle godine smo obogatili ponudu i Božićnim sajmom privukli veliku pozornost posjetitelja. Ove godine smo ponovili vrlo uspješan Božićni sajam na kojem su ljudi mogli ponuditi svoje proizvode, od voća, kolača, aronije i druge hrane, a sve smo „ukrasili“ radionicom, gdje su tete radile sa djecom. Našim ljudima koji za blagdane dođu iz dijaspore želimo pokazati da ovdje ipak nije zamrlo, da ima života i da se pristojno živi“, poručio je neumorni Marko Šokić, koji se svom snagom stavio na raspolaganje da ovaj događaj protekne u najboljem redu.  

Šokić ističe da se sami financiraju, a sve ovo kaže, ne bi bilo izvodljivo bez motorista i mještana Vidovica, Kopanica i Jenjića. Izrazio je zahvalnost ženama, djevojkama i svim mještanima koji su se uključili u realiziranje manifestacije. –„U vrijeme korone odlazili smo od kuće do kuće i dijelili djeci paketiće, a danas smo jako ponosni na iznimno dobar odaziv mještana i to nas ispunjava. Ipak, najveća je nagrada kada vidimo osmjeh na dječjem licu, jer tada zaboravimo na sve teškoće, umor i probleme“, naglasio je Marko Šokić i dodao, -„Trudili smo se da napravimo priču, a najvažnija su djeca s kojima smo spojili bake i djede, strine i tete i svi skupa su nam uljepšali ovaj dan. Uvijek imamo ideja i svaki put se trudimo obogatiti nove sadržaje, ali neka to bude iznenađenje za iduće 5. Božićno druženje“.      

Motoriste sa Istoka ove godine su iznenadnim dolaskom obradovali i dragi prijatelji iz MK „Zagorski orlovi“ iz Oroslavlja, a dugogodišnje prijateljstvo veže ih još iz vremena Domovinskog rata. –„U Vidovicama smo bili 90-tih godina na ratištu, a ovdje su neki od mojih prijatelja, na žalost položili svoje živote. Zadnjih 15-ak godina gajimo lijepu tradiciju uzajamnih posjeta, jer je u svemu vrlo važna vodilja „zajedno u ratu, zajedno u miru“, koja nas godinama povezuje. Imamo jako slične božićne običaje, jer ipak smo mi jedan hrvatski narod“, kazao je predsjednik Moto kluba Ivan Šalec. 

   

spot_img

najnoviji članci

istražiti više