spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
Naslovnicavijesti1. Međunarodni nogometni turnir „HNK Orašje 2022.“, okupio više od 500 mladih...

1. Međunarodni nogometni turnir „HNK Orašje 2022.“, okupio više od 500 mladih igrača

U organizaciji Škole nogometa HNK „Orašje“ u gradu na Savi je proteklog vikenda uspješno održan 1.Međunarodni nogometni turnir „HNK Orašje 2022.“. Na tom velikom nogometnom skupu mladih igrača, nastupilo je ukupno 45 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije s više od 500 sudionika. Turnir je odigran u četiri kategorije, a u dvodnevnom natjecanju svoje umijeće i znanje nogometne vještine pokazivali su dječaci rođeni 2012., 2013., 2014. i 2015. godine.

Bila je to veličanstvena revija mladih nogometaša i najveća te vrste održana ove godine na prostorima BiH. Uvjeti za igru tijekom subotnjeg natjecanja bili su dosta teški zbog kiše i hladnog vremena. Ipak i pored svega što je pratilo ovaj turnir, prikazana je kvalitetna i borbena igra svih sudionika, što svakako predstavlja ohrabrenje za budućnost nogometa u BiH. Usprkos cjelodnevne kiše, turnir je prvog dana privukao veliku pozornost brojnih ljubitelja nogometa, ne samo s prostora oraške Posavine, nego i susjedne Slavonije, te Brčko Distrikta BiH, Semberije i Tuzlanske županije, dok su u nedjelju po lijepom i sunčanom vremenu tribine stadiona „Goal“ u Orašju bile dobrim popunjene. Radost i zadovoljstvo vidjelo se na licima pobjedničkih sastava, dok su brojne suze potekle iz očiju igrača poraženih momčadi. Više uspjeha od ostalih imali su mladi nogometaši Borca iz B.Luke, ali raduje činjenica da je omladinski pogon HNK Orašje sudjelovao u sve četiri kategorije, a najbolji plasman ostvarili su mladi igrači iz generacije 2015. godište.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U kategoriji generacije 2012., najbolja je bila momčad ŠN Zenit iz Bijeljine koja je u finalu nakon penala s 5:4 svladala momčad Proletera iz Slavinovića kod Tuzle. Treće mjesto je pripalo ekipi ŠN Perfect iz Srebrenika koja je s 3:0 svladala vršnjake iz momčadi Brodarac iz Beograda. Najbolji igrač bio je Nemanja Ilić iz Bijeljine, najbolji strijelac Bakir Bećirović Proleter, Slavinovići, a vratar Alija Taletović iz Srebrenika. Pobjednički naslov u generaciji rođenoj 2013. pripao je momčadi Borca iz Banja Luke, koji su u finalu s 3:0 pobijedili Modričane, dok je u borbi za treće mjesto ŠN Špionica s 2:0 svladala susjede iz Gradine Srebrenik. Mirko Despotović iz banjalučkog Borca proglašen je za najboljeg igrača, Igor Savić (Modriča) bio je najbolji strijelac, a Rusmir Avdić iz Špionice najbolji vratar. Momčad vinkovačke Cibalije u finalu je generacije 2014., u borbi za 1. mjesto, s 2:0 pobijedila izabrani sastav Radničkog iz Županje. Škola nogometa Bambi iz Tuzle osvojila je treće mjesto nakon što su s 2:0 pobijedili mlade igrače Slobode iz Tuzle. Najbolji igrač te generacije bio je Niko Jurčević (Cibalia, Vinkovci), dok je Stipo Komljenović iz Radničkog iz Županje zaradio pehar kao najbolji strijelac turnira, a Sanjin Hadžiefendić iz Tuzle kao najbolji vratar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banjalučki Borac osvojio je naslov i u konkurenciji momčadi rođenih 2015. godine. U finalu su banjalučani bili bolji od ŠN Šampion iz Brčkog rezultatom 3:0. U borbi za pehar namijenjen osvajaču trećeg mjesta, mladi nogometaši HNK Orašje su nakon penala, u regularnom dijelu 1:1, s 3:1 pobijedili vršnjake iz Modriče. Banjalučanin Andrej Stanivuković bio je najbolji igrač, Marko Gajić iz Orašja najbolji strijelac, dok je nagradu za najboljeg vratara dobio Ljubiša Avramović iz Brčkog. Utakmice su sudili savezni suci NSPŽ Perica Maskaljević, Marko Brezović, Tarik Halilović, Esed Iskrić, Adnan Ibrahimović i Ilija Orkić. Organizator je osigurao pehare i medalje za četiri prvoplasirane ekipe, te nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara, a sva priznanja najboljima uručili su Ivan Dominković, Goran Živković, Marko Prgić, Samir Smajlović, te Iljo Dominković, predsjednik NS PŽ, zatim nekadašnji reprezentativac Hrvatske Mato Neretljak, Miroslav Đurić, Enes Brčkalić i Banjalučanin Danijel Đurić.

Organizatori su izrazili zahvalnost sponzorima, donatorima, suradnicima u tehničkoj organizaciji turnira, službenim osobama i volonterima. -Iznimno smo zadovoljni organizacijom velikog i zahtjevnog turnira, igrom mladih nogometaša i cjelokupnim ozračjem. Najveću zahvalu upućujemo svim sudionicima turnira, uz poruku „Vidimo se ponovno iduće godine“, kazali su Samir Smajlović i Ivan Dominković, voditelji oraške Škole nogometa i glavni nositelji aktivnosti na ovom odličnom turniru mladih igrača. Glavni pokrovitelji turnira bili su Vlada Županije Posavske, Grad Orašje i Nogometni savez Posavske županije, a turnir je službeno proglasio otvorenim, Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više