spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiŽOK Orašje postigao sjajne rezultate na međunarodnom turniru za mlađe uzraste, održanom...

ŽOK Orašje postigao sjajne rezultate na međunarodnom turniru za mlađe uzraste, održanom u Apatinu

Poznato je kako je tradicionalno Posavina rasadnik najboljih odbojkaša, no tek u novije vrijeme i odbojkašice, popularne ŽOKICE iz Orašja, postale su brend Orašja. Pronose glas posavski u sportskim vodama kao najbolji ambasador svojeg posavskog kraja. Čak i sa prostora gdje je tradicija ženske odbojke daleko starija nego u Posavini, u Orašje donose zlatne medalje. Takav je upravo posljednji međunarodni turnir kojeg su Žokice odigrale u Apatinu, gradu odbojke. U tom je gradu održan popularni festival ulične odbojke, koji je u sklopu Street volleyball karavana kroz Vojvodinu, organizirao Odbojkaški savez Vojvodine za preko 1.000 sudionika. Međunarodni turnir “Street Volley Apatin 2017″, održan je u središtu grada na 30 terena. Uličnu su odbojku igrali dječaci i djevojčice uzrasta od 8 do 16 godina, podijeljeni u osam kategorija djevojčica i šest kategorija dječaka. Među 389 ekipa briljantne Žokice iz Orašja osvojile su zlatne medalje,  te prva mjesta u posebnim kategorijama. U svoj grad donijele su zlatne medalje i pohvale.

U iznimno jakoj konkurenciji 389 ekipa, ŽOK ORAŠJE je osvojio prva mjesta u kategorijama djevojčica 2012. i 2013. godište i treće mjesto u kategoriji 2014.godište. Lana Janjić je najbolji smečer turnira u kategoriji 2012 godišta. MVP turnira Ajla Smajlović u kategoriji 2011 godište, a Mia Brašnić MVP turnira  u kategoriji 2012. godište. Za ekipu Žokica koja je u kategoriji 2011.godište osvojila zlatnu medalju igrale su: Ajla Smailović, Dorotea Trogrlić, Lejsa Husić, Ana Baotić, Ajna Begić i Nina Filipović. Zlatna medalja je pripala oraškim žokicama i u kategoriji 2012. godišta. Ekipu su činile Melina Hadžić, Velida Kičin, Mija Brašnić i Lana Janić.  Visoko treće mjesto postigla je i ekipa 2014.godište u sastavu Tea Džijan, Melani Breškić, Dorotea Blažanović, Ela Brašnić i Leilani Blažanović.

Koliko su bile sjajne govori i činjenica oštre konkurencije klubova iz Hrvatske: Linga Osijek, AOK Osijek, Agrotehnika, CES Odbojkaška akademija Cindori Valpovo, KOP Retfala, ŽOK Bizovac, OK Lovalium Valpovo, Vinkovci, zatim klubova iz Srbije: Banja Koviljača, Pionir Beograd, Zaslon Šabac, Kikinda, Novi Sad, Wolfland Karavukovo, Elvisa Subotica, Merkur Bačka Palanka, Mladost Bački Petrovac, Hot Volley Beograd, Elbraco Technoland Sombor, Blok Aut Temerin, Elan Volley Srbobran, Boom Volley Prigrevica, Sombor, Futog West, AS Čonoplja, Volley Novi Sad, Partizan Bač, Bečej, ILR Sombor, Spartak Subotica, AS Beograd, CVS Sombor, Respekt Novi Sad, GOX-IN Odžaci, Warriors Bačka Palanka, Volleystars Kljajićevo i Stapar Apatin. Na turniru je sudilo 25 sudaca iz Subotice, Sombora, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Odžaka, Novog Sada i Apatina.

Trener i sportski direktor ŽOK Orašja Mehmed Memišević, inače aktualni izbornik kadetske reprezentacije BiH, ističe i doprinos svojih suradnica, trenerica Ivane i Marije Knežević koje svoje slobodno vrijeme  koriste za predani rad sa djevojčicama. –„Svojim su radom doprinijele velikom rezultatu i od velike su pomoći u stručnom i organizacijskom dijelu. U idućem razdoblju želimo proširiti naš trenerski kapacitet u klubu, kako bi još kvalitetnije pristupili trenažnom i organizacijskom procesu“, kazao je Memišević.  

Trener Memišević ne skriva zadovoljstvo sjajnim uspjehom Žokica, te ističe kako su igrale na području s puno većom tradicijom ulične odbojke. –„Naravno da sam sretan i zadovoljan, jer ovo je fenomenalan uspjeh. Želim naglasiti kako ovi rezultati nisu došli preko noći, nego su plod dugotrajnog i upornog rada. ŽOK Orašje se trenutne natječe u Super ligi Federaciji BiH. Imamo najmlađu ekipu, ali sve su to talentirane djevojčice koje se maksimalno zalažu na treninzima. Svoje slobodno vrijeme usmjeravaju prema zdravom načinu života i u toj kombinaciji uspjeh ne može izostati. Želim reći da preko ŽOK Orašja, Grad Orašje, pa i naša Posavina postaju prepoznatljivi u širim, čak međunarodnim okvirima, pa je to svojevrsni brend Orašja“, s ponosom i punim pravom ističe trener Mehmed Memišević, inače veliki zagovornik svih projekata koji okupljaju mlade u sportskom ozračju. Prvi je započeo i sa Školom plivanja u Orašju kroz koju su prošle i naučile plivati, brojne generacije i stotine mladih.

Na kraju je Memišević ustvrdio kako Žokice ovom sezonom mogu biti itekako zadovoljne, a posebno raduju uspjesi u mlađim kategorijama. –„Ističemo 4 mjesto naših juniorki u BiH, a također je veliko priznanje za klub da je Dora Brašnić član seniorske reprezentacije BiH. Sa ovim najnovijim rezultatima ostvarujemo našu misiju kluba, potvrdu rada i uspjeh mlađih kategorija odbojkašica“, zaključuje Memišević koji godinama putuje s odbojkašicama Orašja i sudjeluje na brojnim turnirima u RH, Srbiji, čak i u Italiji. Naglašava kako je sport jedan od najvećih promotora, kako gradova, tako i zemalja, a benefiti su iznimno veliki. –„Orašje ima kapaciteta da napravi nešto slično u skromnijem obliku i bilo bi dobro da se ozbiljnije razmisli o organiziranju jednog takvog turnira. Uz ovaj međunarodni turnir u nogometu za mlade, smatram kako bi proširili našu sportsku ponudu, tako i turističku razglednicu“, poručio je Memišević.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više