spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUR „Šaran“ Orašje uspješno organizirala „Ribarski ručak“

UR „Šaran“ Orašje uspješno organizirala „Ribarski ručak“

Udruga ribolovaca „Šaran“ Orašje uspješno je u nedjelju organizirala tradicionalni „Ribarski ručak“, na reviru Ciglana u Orašju. Obzirom da protekle dvije godine Udruga nije održavala ovu manifestaciju zbog Covid mjera i zabrane većih skupova, ove godine je posjećenost bila izuzetno dobra, uz velik broj članova, uzvanika i gostiju.

Prema tradicionalnom rasporedu održano je natjecanje udicom na plovak za sve kategorije, na kojem je nastupilo dvadesetak pojedinaca, kao i natjecanje u kuhanju fiša na kojem je sudjelovalo 12 ekipa, sastavljenih od članova udruge iz svih sekcija.

U natjecanju  udicom na plovak u kategoriji kadeta pobijedio je  Ivan Živković, Sekcija Kostrč, drugo mjesto je osvojio Tin Vukić,  Sekcija Tolisa, a treće Robert Ivić, Sekcija Matići. Kod seniora je prvo mjesto osvojio Luka Pejić, Sekcija O. Luka-Bok, drugo Marijan Klaić, Sekcija Donja Mahala, Joso Mikić, Sekcija Tolisa.

–„Za sve ove natjecatelje udruga je uz pehare i medalje, osigurala i vrijedne nagrade u ribolovnom priboru, a veću količinu hrane za ribu, koja je također bila u nagradnom fondu,  sponzorirao je Saša Mičević – vlasnik firme  “RIBOSPORT” Brčko/Tuzla, koji je ujedno i uručio nagrade pobjednicima, te mu se ovim putem zahvaljujemo“, kazao je Mario Živković, predsjednik Udruge.

Natjecanje u pripremanju fiša kao i obično proteklo je u neizvjesnom i napetom iščekivanju rezultata ocjene fiša, a ove godine od 12 kotlića izvrsnog fiša, kao najbolji izabrani su: 1. mjesto – Omega, Sekcija Orašje (Matijan Dominković, Perica Nedić i Joso Kosić), 2. mjesto – Posavski duo – Sekcija O.Luka (Anđelko Pejić i Drago Oršolić), 3. mjesto – Kandžija, Sekcija Ugljara (Josip Nedić, Damir Porobić). Udruga je također i za ova natjecanja osigurala prigodne nagrade, koje je kuharima uručio gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić.

-„Dok smo očekivali završetak ovih natjecanja, uz kuhanje fiša za sve članove i goste pripremili smo i veću količinu domaće savske ribe, pečene u desetak tanjurača. Nadamo se da su svi gosti otišli zadovoljni i punih stomaka i naravno sigurno stigli kućama.  Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji ovogodišnjeg Ribarskog ručka“, poručio je Mario Živković, predsjednik UR Šaran Orašje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više