spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiTK SET Orašje organizirao teniski turnir u tri kategorije, nastupila 42 igrača

TK SET Orašje organizirao teniski turnir u tri kategorije, nastupila 42 igrača

Teniski klub SET Orašje uspješno je organizirao tradicionalni teniski turnir, na kojem su nastupila 42 igrača iz BiH i RH. Dvodnevno natjecanje je održano u tri kategorije na četiri terena ŠRC Bazeni u Orašju, a nastupili su dosta jaki igrači iz gradova s obje strane rijeke Save. -Iako su mečevi odigrani u dosta teškim uvjetima uz visoke temperature i sparno vrijeme, prikazan je jako dobar tenis, s puno neizvjesnosti. Turnir se ne može postidjeti u odnosu na druge u Modriči, Šamcu, Županji i Vinkovcima, a nastupili su igrači koje redovito viđamo na sličnim turnirima u okruženju, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora turnira Goran Markovinović.

U kategoriji seniori nastupilo je 16 igrača, a u finalu su igrala dvojica najjačih, Davor Bijelić iz Orašja i Ante Vuković iz Vukovara. Vuković je odlično igrao prvi set i dobio 6:1, a u drugom bio u vodstvu 3:2, da bi  naredna četiri gema dobio Bijelić. -Taj preokret je bio presudan za moju konačnu pobjedu u trećem setu 10:8. Obojica smo bili iscrpljeni dugim mečevima i velikom vrućinom, ali je po meni, presudila bolja kondicija. Dobro sam odradio pripreme i sretan sam da sam uspio povezati tri titule na tri zadnja turnira u Šamcu, Modriči i Orašju, a ovoga vikenda očekuje me vrlo jak turnir i u Županji u povodu Dana grada, rekao je Davor Bijelić koji je na oraškom turniru izgubio svega jedan set.

U kategoriji 35+ nastupilo je 15 igrača, a u finalu su igrali Vjeko Mijić iz Grebnica i Bojan Đurić iz Modriče. Đurić nije uspio ozbiljnije parirati Mijiću, a razlog je potražio u iscrpljujućem polufinalnom meču koji je trajao više od dva sata. Na kraju je Vjeko Mijić zasluženo slavio sa 2:0 ( 6:2, 6:1) i tako završio turnir bez izgubljenog seta. Ništa manje uzbuđenja nije viđeno u mečevima veterana 50+ gdje se natjecalo 11 tenisača. Šamčanin Dragan Dudić je u finalnom susretu očekivano pobijedio Zdravka Jovanovića iz Modriče 2:0, ali se zato propisno namučio u neizvjesnom polufinalu, gdje je svladao Branka Ćoškovića sa 4:6, 7:5, 15:13.

Predsjednik Markovinović ističe kako bi oraški turnir bio dosta jači s više igrača, da istovremeno nije bio zakazan i u Sl. Brodu.  Stoga su kaže, definitivno odlučili od iduće godine izmijeniti termin, kako bi dobili sudionike iz Sl. Broda, Vinkovaca i Đakova. -U Posavini je sve manje mladih koji se okreću tenisu, a problem je što u Orašju nema škole tenisa. Pokrenuli smo tenisku ligu, čime smo dosta podigli kvalitetu tenisa, što će, nadamo se doprinijeti i većoj masovnosti igrača, zaključio je Goran Markovinović koji je po završetku turnira najuspješnijima dodijelio pokale i novčane nagrade.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više