spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiRekordni moto susreti u Orašju, blizu 3 000 bikera iz brojnih zemalja...

Rekordni moto susreti u Orašju, blizu 3 000 bikera iz brojnih zemalja uživalo u bogatom programu

Iza nas su 32. Internacionalni moto susreti Moto kluba Posavac Orašje, koji su ove godine okupili najveći broj moto klubova i motorista iz brojnih zemalja, kojima su moto susreti u Orašju obvezna i nezaobilazna destinacija na moto mapi godišnjih manifestacija. Pet dana trajanja, najsadržajniji program, vrhunska organizacija i gostoprimstvo s blizu 3 000 motorista iz raznih zemalja svijeta, doprinijeli su da ovogodišnji moto susreti dosegnu rekord u odnosu na dosadašnje manifestacije, a sve navedeno dovoljan je razlog da se bikeri ponovno vraćaju i dobar glas o ovoj moto manifestaciji prenesu u zemlje i sredine iz kojih dolaze. Stoga i ne čudi da u Orašje svake godine dolazi sve veći broj motociklista, koji su ovu sredinu učinili prepoznatljivom turističkom moto destinacijom, a zadovoljstvo susretima nije skrivao ni predsjednik MK Posavac Orašje Ivica Filipović. Velika je to nagrada za uložen trud i pripreme ne samo za ove dane, nego i za motociklizam i moto priču uopće.

Lokalna zajednica redovito pruža potporu ovoj manifestaciji, koja je vrlo važna za promociju naše sredine. –„Grad Orašje i Federalno Ministarstvo okoliša i turizma zajedno će financijski pokriti i dovršiti započete infrastrukturne radove. Mogu vam obećati da ćemo u narednih par godina zajednički uložiti više stotina tisuća KM  u infrastrukturu, u ovaj kamp i u Moto klub s ciljem poboljšanja turizma, pa i ekonomskog jačanja Grada Orašja, kako bi se ovakvi susreti, koji prije svega razvijaju prijateljstvo, mogli i dalje vrlo uspješno odvijati. Svake godine manifestacija napreduje, što potvrđuje podatak da u vrijeme trajanja moto susreta, naš grad posjeti i do 3 tisuće motorista. Ovo je i gospodarska i turistička manifestacija, a kroz ovakve susrete širi se pozitivna slika koju ljudi s dobrim zapažanjima prenose u svoje sredine“, kazao je gradonačelnik Marijan Oršolić, koji je i otvorio ovogodišnje susrete.  

Moto susrete u Orašju prvi puta posjetila je federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder, a u kamp MK Posavac stigla je u pratnji gradonačelnika Oršolića. Uz ostalo je istaknula kako je Posavina prostor u kojem tranzitni, pa i ovakva vrsta turizma, ima što ponuditi gostima koji dolaze u BiH. –„To je prilika koju treba iskoristiti, a mi ćemo pomoći da se ovakav turizam razvije u svojim mogućnostima. Posavina je uistinu pouzdan partner, jer kada dolazim na razgovore o podršci, mene zanima koliko su spremni projekti. To je prvi signal da ovdje domaćinski upravljate lokalnom zajednicom i takve napore treba podržati“, poručila je ministrica Nasiha Pozder.   

Moto susreti su završeni jučer 5. svibnja, ali je moto kamp Posavca, s neophodnom infrastrukturom, otvoren besplatno za sve motoriste i sve putnike koji se žele odmoriti u kampu, tijekom svog proputovanja ovim područjem, ili  dolaze izravno u Orašje.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više