spot_img
10.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržano županijsko natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola

Održano županijsko natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola

OŠ Fra Ilije Starčevića  iz Tolise sa 19 bodova, pobjednik je 24. ekipnog natjecanja učenika osnovnih škola ŽP u šahu. U natjecanju održanom jučer (20.02.) u Vidovicama, sudjelovalo je svih 7 osnovnih škola, a u konačnom poretku drugo mjesto je pripalo domaćinima, OŠ A.G. Matoša Vidovice sa 17 bodova, dok su treće mjesto osvojili učenici OŠ Orašje sa 15 bodova. Četvrtu poziciju zauzela je OŠ V.Nazora Odžak (10,5), petu OŠ Ruđera Boškovića D. Mahala (10), šestu OŠ Braće Radića Domaljevac (8,5), a sedmo mjesto je pripalo OŠ Stjepana Radića Bok sa 4 boda. Pobjedničku ekipu iz Tolise predstavljali su učenici: Gabrijel Živković, Mihael Nedić, kapetanica Ruža Oršolić, Gabrijel Nedić, Matija Mikić, Nikola Ivanović, David Mijatović i David Nedić, uz pratnju nastavnika Mirka Oršolića. 

Najuspješniji učenici po pločama su iz Vidovica:  1. ploča- Matija Lukačević OŠ Vidovice i Mihael Nedić OŠ Tolisa, 2. ploča- Mihael Knežević OŠ Vidovice, 3. ploča- Mislav Nedić OŠ Orašje i 4. ploča- Ruža Oršolić OŠ Orašje. Svaka ekipa škole nastupila je na četiri šahovske ploče, a po propozicijama na jednoj ploči  je morala biti djevojčica.

Za tri prvoplasirane ekipe Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Vidovice osigurala je nagrade (pehare, medalje i diplome), a za ostale ekipe zahvalnice za sudjelovanje. Osigurane su i diplome za najbolje igrače natjecanja po pločama. Šahovski klub Orašje osigurao je potrebne šahovske figure i elektronske satove, a natjecanje je sudio Vjekoslav Živković, internacionalni majstor, državni sudac i FIDE trener.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više